· articole
· intamplari

Beneficiile unui animal de companie
Daca nu sunteti obisnuiti cu prezenta unui prieten blanos sau cu pene in casa, cu siguranta ca decizia de a adopta unul va fi destul de dificil de luat.

Trebuie sa stiti insa ca animalele de companie aduc multiple beneficii in dezvoltarea copiilor.

Animalul lui, responsabilitatea lui.
Desi cele mai importante sarcini iti vor reveni tot tie, copilul tau va fi responsabil cu ingrijirea noului sau prieten. Va trebui sa il hraneasca, sa se joace cu el, sa ii curete cusca,etc, ceea ce il va face sa aprecieze mai mult eforturile tale si pe viitor va intelege importanta responsabilitatilor.

Mai multa miscare pentru cel mic.
Animalele de companie, in special cainii si pisicile, sunt foarte jucausi si au nevoie de atentie si de cat mai multa miscare. Aerul proaspat si jocul il vor face mai puternic pe copil si ii vor spori apetitul.

Mai multe cunostinte.
Copiii devin foarte implicati in ingrijirea animalutelor, de aceea li se dezvolta si nevoia de cunoastere despre rasa si nevoiele lor. Poti sa ii pui la dispozitie cat mai multe surse de informare despre micutul lui prieten, pe care le va devora cu siguranta.

Prieteni de nadejde.
Animalele ne accepta asa cum suntem, nu ne judeca si nu ne critica, de aceea, un copil care sufera va avea mai mare incredere intr-un patruped decat intr-un om. In timp, ii va fi mai usor copilului sa acorde incredere si oamenilor din jurul lui.

Animalele sunt un liant social pentru copiii timizi. Acestia interactioneaza mai usor cu alti copii daca se joaca cu un animalut.

Daca cel mic nu este alergic, este timpul sa negociati ce animal de companie puteti adopta in functie si de spatiul de care dispuneti. Si daca este un caine, sa speram ca nu ii va manca tema niciodata!

Sursa:www.sheknows.com

Traducere: Elena Stanciu.

"Beneficiile unui animal de companie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent