· articole
· intamplari

Beneficiile unui animal de companie in copilariepng"/>
Prietenii la nevoie se cunosc, chiar daca sunt necuvantatori! Iata ce trebuie sa stii inainte de a aduce un animal de companie in casa voastra!

Prezența unui animal de casă în locuința familiei are destul de multe avantaje în ceea ce privește dezvoltarea copilului. Cel mai important avantaj este că acești copii care trăiesc cu animale în casă au sistemul imunitar bine dezvoltat datorită contactului des cu bacterii și virusuri. Un alt aspect pozitiv al prezenței lângă copii a animalelor de casă este dezvoltarea social-emoțională a copilului într-un mod armonios și echilibrat. Animalele pot influența în bine dezvoltarea social-emoțională a copilului prin creșterea stimei de sine, responsabilizare, dezvoltarea empatiei sau prin rolul de suport emoțional în momentele grele pentru copil. Copiii care au încă de la naștere un prieten patruped învață să nu îi fie frică de animale, să înțeleagă că există și alte forme de viață și învață să le respecte sensibilitatea.

Conform mai multor studii recente, copiii care trăiesc în casă cu un animal de companie în primul lor an de viață, au șanse mari spre foarte mari să fie mai sănătoși decât cei care nu au animale de companie. Studii recente arată că acei copii care au avut un câine în casă în primul an de viață, contracteaza cu 31% mai putine infectii respiratorii, în comparatie cu copiii în casă cărora nu există un câine. Riscul infecțiilor la ureche scade și el de asemenea, cu 44%, iar copiii care au animale de casă se imbolnăvesc mai rar și au nevoie de doze mai mici de antibiotic, de multe ori nici nu li se mai recomandă antibioticele.

Dacă copilul are mai puțin de 4 ani, el are neaparată nevoie de supraveghere în prezența animalului de companie. Copiii cu vârsta mai mică de 4 ani sunt în perioada de explorare (2-3 ani) și isi controlează mai greu impulsurile, existând posibilitatea să lovească animalul, sa îl tragă de urechi, de coadă, sa îl arunce, etc. Cu explicații pe ințelesul lui, comunicate pe ton blând dar ferm, copilul va învața în timp să se poarte așa cum trebuie cu animalul și să aibă grijă de el.

Este esențial atunci când achiziționați un animal de casă să vă răspundeti sincer la un set de întrebări, și să fiți voi înșivă, parinții, responsabili pentru viața animalului pe care îl vreți în casă. Este copilul cu adevarat pregătit pentru un animal de casă? Aveți timp să îi supravegheați? Care este cea mai bună opțiune pentru voi în ceea ce privește animalul ales? Este copilul alergic? Sunteți pregătiți să aveți grijă de animal până se va responsabiliza copilul vostru?(iar asta poate dura ani întregi)

Referitor la alegerea animalului de casă, este bine să vă gândiți care sunt criteriile prioritare: vreți un animal mare, care se poate mișca și care necesită libertate (câine sau pisică), sau unul mic, ce ocupă putin spațiu și necesită mai putină atenție (hamster, broască țestoasă, papagal)? În prezent, în petshopuri există o varietate largă de animale ce sunt vândute ca animale de companie, incluzand veverițe, ratoni, șopârle și șerpi chiar, decizia este doar a voastră!

Echipa Parinti.com .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent