· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Biberoanele fabricate din Bisfenol A au fost interzise

De la 1 martie, autoritatile au interzis fabricarea biberoanelor cu substanta Bisfenol A la nivelul Uniunii Europene.

Mai multe cercetari au dus la concluzia ca aceasta substanta este periculoasa atunci cand intra in contact cu cei mici. Compusul chimic Bisfenol A se regaseste in mai toate produsele din plastic de pe piata, de la farfurii si pahare de unica folosinta pana la biberoane si caserole. Conform studiilor, chiar si o cantitate mica din acest compus poate avea efecte cancerigene asupra nou-nascutilor.Expertii de la Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentara sustina ca substanta devine periculoasa cand biberoanele sunt incalzite, mai ales in cuptorul cu microunde. Astfel, particulele de Bisfenol A patrund in lapte, favorizand aparitia tumorilor, slabirea sistemului imunitar si aparitia tulburarilor endocrine.

Unii cercetatori considera ca aceasta substanta poate avea efecte nocive si asupra adultilor, prin depozitarea alimentelor in caserole din plastic sau prin folosirea farfuriilor si paharelor din acelasi material.

Mai multe amanunte puteti citi aici..

"Stiri: Stiri: Biberoanele fabricate din Bisfenol A au fost interzise" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
OK si sticlele de plastic (PET-urile). BPA nu ajunge in apa, in sucuri, alimente depozitate in plastic? Bebelusii care primesc lapte preparat cu apa plata din PET nu sunt expusi? Mai ales vara stau butoaiele in soare... Cea mai buna si mai sanatoasa solutie pt copii e alaptarea!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent