· articole
· intamplari

Bradul: probleme, cauze si solutiiDaca ai probleme cu bradul tau, atunci sigur trebuie sa citesti sfaturile de mai jos


Problema: Dupa ce a fost adus in casa, taiat sau in ghiveci, bradutului i s-au pleostit crengile si acele au inceput sa se scuture.Cauza: Daca dorim sa aducem un brad in casa, trebuie sa avem in vedere faptul ca temperatura din interior este mai mare decat cea de afara, iar variatiile mari si bruste de temperatura nu sunt benefice plantei.

Solutia: Este indicat sa tinem bradutul mai intai pe balcon sau pe un hol mai racoros, pentru acomodare, apoi sa-l mutam intr-un loc ferit de curentii de aer si de sursele de caldura.

Problema: Ramurile tinere si cresterile anuale se usuca sau se inrosesc putin, acele care cresc in aceasta perioada sunt indoite, aspectul general al arborelui lasa de dorit.

Cauza: Bradul nostru a suferit din cauza unui sezon secetos, care a dus la formarea unei ciuperci.

Solutia: Pentru a depista din timp aceasta afectiune, arborele trebuie verificat la sfarsitul verii. In cazul in care s-a identificat boala intr-un stadiu incipient, se vor folosi fungicide conform indicatiilor de pe ambalaj, dar daca boala este avansata, atunci ramurile afectate vor fi inlaturate. Este bine ca boala sa fie tratata din timp, deoarece indepartarea ramurilor daunează foarte mult aspectului general.

Problema: Pe ramurile tinere, mai ales pe cresterile anuale din varful ramurilor, acele se distorsionează si apar depuneri albe in jur, dar si pe restul suprafetei arborelui.

Cauza: Avem de-a face cu musculitele albe.

Solutia: In general, bradul nu este asa de sensibil, putand face fata infestarii o perioada de timp, dar va fi mai slabit. Intervenirea din timp este recomandata pentru o buna dezvoltare ulterioara. Se aplica un insecticid de mai multe ori pentru a scapa atat de oua, larve, cat si de insectele mature.

Citeste mai multe pe www.casa-gradina.ro
Text: Adriana Barar
Foto: Shutterstock .

"Bradul: probleme, cauze si solutii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent