· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Bursa Bani de liceu nu acopera nici jumatate din cheltuielile unui elev

In timp ce tarifele pentru cazare si masa au crescut, valoarea bursei Bani de liceu a rămas aceeasi. Elevii ieseni care provin din familii cu venituri reduse, dar care au ales sa isi continue studiile liceale vor face fata cu greu costurilor pe care le presupune acest fapt. Chiar daca a trecut un an de la acordarea bursei pentru liceenii saraci, pentru anul scolar 2005-2006 reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) au stabilit ca bursa să fie acordata in aceleasi conditii si la aceeasi valoare de 1,8 milioane lei (180 lei noi) lunar. Initial, prin acordarea acestei burse s-a urmarit sprijinirea tinerilor absolventi de gimnaziu pentru a continua studiile.

Numai că banii acordati nu ii vor ajuta prea mult pe liceenii din familiile cu venituri reduse, deoarece acesti bani nu le ajung nici macar sa-si plateasca masa si cazarea la unul dintre internatele din Iasi. De plata gazdei, nici nu poate fi vorba. Pentru anul şcolar 2005-2006, unitatile de învatamant care au camine si cantine au făcut o serie de propuneri de tarife pentru serviciile oferite care nu pot fi acoperite din bursa Bani de liceu. (.) Numai ca un licean nu cheltuie bani doar pe cazare si masa, nu trebuie uitate costurile pe care le implica achizitionarea de manuale, rechizite, dar si alte cheltuieli de intretinere. (.)
Pana pe 1 octombrie lista cu potentialii beneficiari ai bursei trebuie trimisă la MEC, institutie care va decide plafonul minim de la care se va acorda ajutorul financiar. Trebuie precizat că anul trecut, din cauza solicitarilor foarte mari, stacheta a coborat de la 1,5 milioane lei (150 lei noi) la 400 mii lei (4 lei noi) venitul pe membru de familie.
Un elev care primeste bursa Bani de liceu nu trebuie să aiba mai mult de 20 de absente nemotivate, de asemenea, nu are voie să fie eliminat din scoala si nu trebuie să aiba nota la purtare scazuta sub 7.Ziua de Iasi.

"Stiri: Stiri: Bursa Bani de liceu nu acopera nici jumatate din cheltuielile unui elev" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent