· articole
· intamplari

Cadouri educationale pentru copiijpg?width=545"/>
Cine spune ca cei mici nu pot combina utilul cu placutul? Trebuie doar sa alegi cadourile educative potrivite personalitatii copilului tau.

Jucăriile educaționale îi folosesc celui mic pentru perioade lungi de timp deoarece îi hrănesc creierul și îl stimulează. Mai important, impactul educațional al acestor jocuri va ține o viață întreagă. Aceste cadouri îi pot oferi un avantaj la nivelul gândirii în domenii precum vocabularul, matematica sau alte științe exacte. Ele îi stimulează iubirea pentru învățare, cea mai importantă atitudine pentru un copil care va adora să citescă cărți peste ani. Un joc educațional oferit cadou celui mic poate naște o pasiune pentru o viață întreagă. Cadourile educative pentru cel mic sunt realmente o investiție pe care nici un părinte nu ar trebui să o regrete vreodată.

Jocurile de cuvinte
Jocurile de societate nu sunt doar o modalitate de a face ca timpul să treacă mai repede. Pentru a stimula creierul celui mic, alege un joc de cuvinte pentru copii care să fie puțin mai complex, cum este Activity. Activity este un joc pe care cel mic îl poate juca cu mulți prieteni de-ai săi și chiar cu tine. Jocul este o combinație de desen, descriere verbală și mimă a unor cuvinte de pe cartonașe extrase la întâmplare. Este un prilej perfect pentru educație prin joacă și o ocazie perfectă ca cel mic să îți dezvolte vocabularul. Dacă bugetul nu îți permite, poți crea chiar tu un astfel de joc de cuvinte pentru a-l face cadou celui mic. Creează multe cartonașe cu câte 8 cuvinte pe fiecare cartonaș. Din carton, poți realiza tabla de joc pe care cel mic avansează cu un pion (poate fi chiar și un degetar). În 60 de secunde (poți folosi telefonul pentru a te cronometra), descrie-i celui mic cât mai multe cuvinte de pe cartonașe diferite (spre exemplu, descrie doar al doilea cuvânt de pe fiecare cartonaș) și pune-l pe cel mic să ghicească ce anume îi descrii. Îi vei stimula gândirea rapidă și vă bucurați amândoi de timpul petrecut împreună.

Jocurile de logică
Din seria cadourilor educative pentru copii, trebuie să menționăm jocurile de logică. Fie că îi cumperi celui mic un lego sau un puzzle, îl vei ține ocupat cu orele în timp ce îl ajuți să stimuleze gândirea logică a minții sale. Din fericire, poți găsi chiar pe internet o sumedenie de jocuri de logică, unele făcute speciale pentru fete sau pentru băieți. Poți crea chiar tu propriile jocuri de logică pe care le poți juca împreună cu cel mic. Spre exemplu, poți scoate la imprimantă o serie de imagini cu obiecte și pe măsură ce îi arăți celui mic o imagine, spune-i să îți spună în ce se poate transforma obiectul respectiv (spre exemplu, o cărămidă poate deveni o casă sau o omidă poate deveni un fluture).

Tot din seria jocurilor de logică, amintim de cele care necesită construirea anumitor lucru. Pe piață se pot găsi foarte multe jocuri care îl ajută pe cel mic să urmeze un set de instrucțiuni precise pentru a construi de la o căsuță pentru păpuși până la mașinuțe de jucărie. Atenție mare la grupa de vârstă căreia se adresează fiecare joc în parte (este menționată mereu pe ambalajul produsului) – unele jocuri de construire nu pot fi folosite fără prezența sau ajutorul unui adult deoarece conțin piese pe care cel mic le poate înghiți.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent