· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Calculatorul, prieten sau duşman pentru copilul tău

Din ce în ce mai mulţi copii devin specialişti în utilizarea computerului ,a tabletelor sau a smartphone-ului, iar asta se întâmplă la vârste din ce în ce mai fragede.

Acesta nu este, fără îndoială, un lucru rău, dar poate deveni în măsura în care adulţii uită că un copil trebuie să aibă şi alte preocupări.

Pe tema folosirii tehnologiei de către copii s-au realizat numeroase studii, care arată că aptitudinile conversaţionale ale copiilor au de suferit, iar capacitatea lor de a învăţa este, de asemenea, afectată.
Mulţi cercetători au arătat, totodată, că utilizarea excesivă a gadget-urilor creează dependenţă şi poate fi sursa unor comportamente antisociale. Toate astea pe lângă problemele reale de sănătate care pot apărea, cum ar fi afecţiuni ale ochilor sau obezitate dobândită în urma sedentarismului, dublat de un program alimentar neadecvat.

Expunerea la tehnologie şi aptitudinile pe care copiii le dobândesc în domeniu sunt utile, dar în măsura în care nu iau locul unor deprinderi elementare de viaţă, atenţionează cercetătorii.

VEZI SFATURILE PSIHOLOGULUI DESPRE ACCESUL COPIILOR LA CALCULATOR .

"Stiri: Stiri: Calculatorul, prieten sau duşman pentru copilul tău" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent