· articole
· intamplari

Calendar 2016 pop-upjpg?oh=db5ce69e5470d5cc29898ca38afbb47a&oe=571A3DC5&__gda__=1461085432_7349e59de93902ce89dd979107efcc77"/>
Poţi realiza alături de copilul tău lucruri mărunte, dar foarte amuzante, pentru a vă pregăti pentru noul an, iar acest calendar 2016 este unul dintre ele.

Pentru a-l realiza, ai nevoie de următoarele materiale :
• 6 coli A4 cartonate, în diferite culori
• un calendar cu cele 12 luni ale anului, printat pe o foaie
• Foarfecă
• Lipici de hârtie
• Carioci sau markere

Ajuta-l pe copil sa-si inteleaga sentimentele. Jurnalul sentimentelor

Un calendar 2016 ia ceva timp, dar este uşor de realizat dacă ții cont de câteva reguli:
1. Desenele se schițează doar pe jumătate, pornind mereu de la linia de îndoire – linia care se formează prin îndoirea colii de hârtie.
2. Se trasează linii continue, după care vei tăia, cu foarfeca
3. Se trasează linii punctate, ajutătoare, pe care se vor îndoi formele obținute prin tăiere.

Mod de realizare :
1. Se îndoaie o coală pe jumătate (la jumătatea laturii lungi).

2. În partea de sus, cam la trei degete de marginea de sus, desenează o linie scurtă perpendiculară pe zona de îndoire și alte două linii punctate care pornesc de la aceasta, de o parte și de alta, pentru a obține un triunghi. Taie cu foarfeca, mergând pe linia principală și îndoie colțurile obținute pe liniile punctate (așa cum vezi în film)

3. Desfă cola și împinge formele obținute în interior.

4. Această forma va fi ciocul unui haios cocoș, pe care-l poți desena stilizat dacă te iei după filmul de mai jos.

5. După ce ați desenat și colorat cocoșul, lipiți pe fiecare jumătate a colii câte o lună a anului (să fie decupată sub forma unui norișor). Folosind tehnica după care ai realizat în relief ciocul cocoșului, poți realiza o inimioară pentru lunile ianuarie- februarie, o căsuță pentru martie-aprilie, un cocoș pentru mai-iunie, o înghețată la cornet pentru iulie - august, un dovleac pentru septembrie-octombrie, o grămadă de cadouri pentru noiembrie-decembrie.

• Pentru casă, trebuie să schițezi jumătate din ea în modul următor : trasează două linii perpendiculare pe zona de îndoire, de dimensiuni diferite. Cea scurtă este baza casei, cea lungă este baza acoperișului. Unește printr-o linie punctată, paralelă cu cea de îndoire, capătul liniei de jos cu linia de sus și cu altă linie punctată capătul acoperișului cu linia de îndoire. Ai obținut o jumătate de casă. Taie pe liniile principale și folosește-te de cele punctate pentru a îndoi pe ele.

• Pentru înghețată, trebuie să trasezi jumătate din ea, în modul următor : schițează cu linii continue jumătate din două cupe de înghețată (fără cornet), imaginându-ți că ai două semicercuri, unul mai jos și un al doilea semicerc care se sprijină pe acesta, în așa fel încât colțul lui începe pe la jumătatea liniei curbe celui de sub el (sunt două cupe de îngețată care sunt așezate una peste alta). Desenează cu linie continuă și decupează doar jumătatea exterioară a liniilor curbe de la cele două semicercuri ( este vorba de liniile curbe dinspre marginea paginii nu spre linia de îndoire). Cu linii punctate, ajutătoare, trasează cornetul: de la capătul bilei de înghețată de dedesubt, trage o linie lungă, până la unu-două degete de marginea de jos a colii care să intersecteze zona de îndoire. Trasează încă o linie ajutătoare oblică, dar mult mai scurtă de data aceasta, de la punctul de intersecție al liniilor curbe spre zona de îndoire.

• Pentru cadouri .Trasează patru linii continue, perpendiculare pe zona de îndoire, două linii de lungime egală, deasupra una mai scurtă și încă una, și mai scurtă. Unește capetele prin linii ajutătoare, pe care vei îndoi, ca în exemplele de mai sus : una unește liniile continue de aceeași lungime și obții un pătrat, deasupra obții un pătrat mai mic și, cel mai sus, este pătratul cel mai mic. Acesta este muntele de cadouri.

• Pentru inimioară, lucrurile sunt mai simple : ai doar doua linii principale, de tăiere - desenează o jumătate de inimă (pornind de la linia de îndoire, ca în toate cazurile) și șterge apoi din ea aproximativ o treime, și anume porțiunea laterală care reprezintă partea cea mai plină și rotundă a inimii. În locul acesteia, unește capetele printr-o linie ajutătoare, punctată, care trebuie să fie paralelă cu linia de îndoire a colii.

• Pe același principiu merge și dovleacul. Desenează cu linie continuă, de tăiere, o jumătate de dovleac și șterge ultima porțiune a acestuia, înlocuind-o cu o linie punctată.

6. Lipește colile una de alta pentru a obține o cărticică pop-up. Nu uita să lipești lunile anului !

Gata, ați lucrat ceva, dar ați realizat un frumos calendar 2016, un cadou frumos și practic de oferit celor dragi !

Pentru a înțelege mai bine tehnica de realizare, urmăreşte în clipul de mai jos cum realizezi cocoșul pop-up prin care ilustrezi lunile mai –iunie. Tehnica este aceeași și pentru celelalte ilustrații.Foto : captură Youtube
Sursă activitate: www.krokotak.com
Autor : Adina Gruia.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent