· articole
· intamplari

Calendar septembrie – octombrie. 4 evenimente pentru copii0-9/12042818_892996690737406_8524206943543516307_n.jpg?oh=f153514d1fccf9c0e2aa98df2730280e&oe=56ABC599"/>
Lunile septembrie și octombrie sunt bogate în evenimente pentru copii (dar și pentru părinți) Iată patru acțiuni care se desfășoară în București, extrem de interesante, din care copilul tău va avea de învățat o mulțime de lucruri.

Citim în iarbă
Sâmbătă, 26 septembrie, ia-ți cartea preferată și păturica și mergi cu întreaga familie la Roaba de cultură din Herăstrău (lângă Restaurantul Pescăruș)! Părinții (și nu numai) vor citi în aer liber, copiii vor învăța lucruri noi și veți stabili cu toții un nou record de citit simultan în iarbă. Sunteți așteptați de la 10 dimineața și până la lăsarea întunericului.

Ediția de toamnă a “Citim în iarbă” este dedicată lecturii și tehnologiei, ne spun organizatorii, care vin și cu un îndemn – “Deoarece copiii petrec foarte mult timp în fața computerului, hai să le transformăm această curiozitate pentru nou într-o unealtă educațională: să-i învățăm să gândească într-un limbaj de programare, să descopere tainele cititului în format electronic!” Rezultatul promis: în doar o oră, copiii pot învăța conceptele de bază ale programării și pot chiar realiza propriul joc (cei mici sunt așteptați cu tablete)!

Pe tot parcursul zilei, ai la dispoziție biblioteca în aer liber organizată de Editura Litera, audiobook hotspot pus la dispoziție de Editura Humanitas, eBook pe care poți citi poveștile tale preferate, cărți de citit în iarbă de la www.bookblog. Pe langă acestea, evenimentul “Citim în iarbă” mai cuprinde următoarele activități: curs de programare pentru copii cu Adfaber, ateliere Teatru și îndemânare, atelier de creație Citim, scriem și învățăm despre apă, atelier Povestea cărții din mâinile tale, concurs de citit viteză în perechi părinte-copil, “Jocul norilor”- atelier de comunicare emoțională, spectacol Cei trei purceluși”, ateliere Fantezie printre imagini, doborârea recordului de citit simultan în iarbă, extragerea și premierea SMS-ului castigator (toți cei prezenți la eveniment, după ce vor citi, vor putea trimite un sms, cu tarif normal, cu numele cărții și numărul paginilor citite aici. În baza lui, intră în tombolă pentru câștigarea unei tablete).

Da’DeCe Calea Victoriei
În perioada 15 septembrie – 15 octombrie are loc “Da’DeCe Calea Victoriei - Descoperim Bucurestiul”, un proiect cultural pentru copii de 8-12 ani. Acesta include trasee pe calea Victoriei și ateliere de constructie. Ajută-l pe copilul tău să descopere secretele câtorva dintre clădirile de pe cea mai importantă stradă a Bucureștiului - Calea Victoriei!

Evenimentele din cadrul proiectului “Da’DeCe Calea Victoriei” se vor desfășura sub formă de întâlniri la sfârșit de săptămână în perioada 15 septembrie - 16 octombrie 2015: în fiecare vineri după amiaza şi sâmbătă dimineața, câte 3 ore (dintre care o oră traseul cultural pe Calea Victoriei), urmate de ateliere desfășurate în spaţiul Biblio Lounge a Filialei Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane. Traseele sunt urmate de ateliere de construire a unei machete de mari dimensiuni care să reproducă Calea Victoriei din prezent cu câteva inserții propuse de copii.

Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: [email protected]

Cartierul poveștilor
Este un spectacol interactiv pentru copii care propune o formă specială de teatru, ce îmbină contraste: înăuntru – în afară, mare – mic, text și improvizație. Povești, mituri și situații familiare (abordate altfel) sunt reaşezate într-un spațiu de joc miniatural: 5 căsuțe fantastice, ale căror musafiri devin spectatori și actori. Este o întâlnire în care actorul și spectatorul devin prieteni, iau parte împreună la palpitante întâmplări din lumea circului, trăiesc aventuri spectaculoase în Casa Cărții, descoperă universul în Casa lui Dumnezeu, află câte ceva despre miracolul venirii pe lume în Casa Maternității și învață să fie cu adevărat curajoși.
Când: 26 septembrie 2015, 11:00, 18:00/ 27 septembrie 2015, 11:00
Spectacolul se joacă în aer liber, la sediul administrativ al Teatrului Ion Creangă - Str. General Constantin Budișteanu nr. 24, sector 1, București. Preț bilet (copil): 29.96 lei Accesul părinților este gratuit.

Miraculosul cer înstelat (atelier de astronomie)
Cu răbdare și umor, copiii vor învăța “să se orienteze” pe cer, vor afla ce este o stea căzătoare, cum au apărut constelațiile, ce se întâmplă când e eclipsă și cum ar fi viata pe altă planetă. Vor afla, în sfârșit, răspunsul la dificila întrebare “De ce e cerul albastru?” Programul este structurat în 4 ateliere, pentru copii de 8-13 ani.

Atelierul 1 - Observarea cerului de zi și noapte
• cerul de zi: orizontul, culoarea cerului, obiectele astronomice care se văd ziua pe cer
• cerul de noapte: stelele, constelațiile, planetele, Luna, satelțtii artificiali
• fenomene astronomice: stelele cazatoare; eclipsele de Soare si Lună

Atelierul 2 - Ghid vizual al Universului cu imagini luate de cele mai mari telescoape
• distanțe in Univers
• stelele – naștere, viață, moarte;
• aglomerări stelare;
• galaxii, roiuri de galaxii;

Atelierul 3 - Călătorie virtuală prin Univers folosind un program de planetariu
• calatorie prin Sistemul Solar;
• cum ar fi sa traiesti pe alte planete;
• vecinele Soarelui – stelele;
• Galaxia – orașul nostru;
• Universul;

Atelierul 4 – Ședinta practică (de zi sau de noapte) – se programează în funcție de condițiile meteo – observații astronomice.
Unde: Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1Cost: 160 lei/ curs (total 4 întâlniri)
Tip curs: săptămânal (sâmbăta), cu începere de la ora 11. Cursul începe sâmbătă, 26 septembrie.
Înscrieri și informații: [email protected], 0735 863 846; 0723 167 892 sau 021-321.30.22.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent