· articole
· intamplari

Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă pentru transformarea zilei de 1 Iunie în zi liberă națională
Camera Deputaților a adoptat cu 237 voturi PENTRU propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.

53 / 2003 - Codul Muncii, care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă națională

• Propunerea legislativă este susținută de campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae, parlamentari, specialiști psihologi, asociații de părinți.

• Campania urmărește să îmbunătățească relația dintre copiii și părinții din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Camera Deputaților a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 - Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel național. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importantă zi din an pentru părinții și copiii din România.

“Dincolo de toate eforturile, de la idee, până la acțiunile prin care am reușit să aducem împreună atâția oameni și autorități în această campanie, cel mai mult contează bucuria celor mici. 1 Iunie zi liberă națională va fi cel mai frumos cadou pentru toți copiii și părinții.” declară Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Inițiativa legislativă, înaintată de senatoarea Rozalia Biro și de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmărește să îmbunătățească relația părinte-copil. Campania este derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, specialiști psihologi, asociații de părinți.

“Ne bucură semnul pozitiv pe care îl dă societății votul de astăzi. Nu pot decât să sper că vorbim doar de un început, că vom pune umărul împreună – societatea civilă, autoritățile, liderii de opinie, companiile – să facem cât mai multe acțiuni în sprijinul copiilor și părinților, pentru familii din ce în ce mai sănătoase din toate punctele de vedere.” declară Gabriela Coman, președinta ANPDCA.

Acum legea merge mai departe către Președintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare după alte 3 zile.

Peste 17.000 de români sprijină inițiativa pe pagina de facebook 1 Iunie zi liberă. Campania beneficiază de sprijinul autorităților, specialiștilor în educație și psihologia familiei, asociațiilor de părinți, liderilor de opinie și personalităților din lumea artistică, care continuă să trimită mesaje de susținere.

"Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă pentru transformarea zilei de 1 Iunie în zi liberă națională" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent