· articole
· intamplari

Camera copilului: amenajare care nu se demodeazaMobilierul cu lunii simple si accesorii strict necesare, intr-o culoare dominanta neutra, nu se va demoda niciodata, deci merita sa investiti in asa ceva, mai ales daca nu aveti de gand sa mai cumparati alta mobila pentru mult timp de acum incolo.

jpg"/>

Folositi a treia culoare
O a treia culoare intr-o camera face amenajarea mai rafinata. Folositi-o pentru o piesa mare, care iese in evidenta, cum ar fi un paravan, blatul mesei de birou sau asternutul de pat.

Evitati astfel o asortare prea monotona intre doua culori. Secretul este sa alegeti a treia culoare din aceeasi gama cromatica, adica la fel de vie sau pastelata. Acordati atentie detaliilor, precum corpuri de iluminat, accesorii, prize (aici, patul metalic se leaga cu lampile, rotile, manerele mobilei, cosul de sub masa).

Combinatii care nu se demodeaza
Pentru camerele de tineret, combinatia de alb, lemn natur si gri metalic este una foarte potrivita. De ce?

Sa o luam pe puncte:
1. pentru ca piesele nu atrag atentia;
2. nu dau senzatia de masivitate, de „incarcare” a spatiului, fiind ideale pentru camerele modeste de bloc;
3. se potrivesc cu orice fel de finisaje, alese pentru pereti, pardoseala si tamplarie; 4. se pot asorta cu obiectele decorative si copurile de iluminat moderne;
5. accesoriile metalice vor constitui puncte de legatura cu aparatura electronica prezenta, cel putin, la varsta adolescentei.

Culorile: reteta de succes
Intotdeauna culoarea materialelor de finisaj, respectiv cele pentru pardoseala si pereti, conteaza foarte mult intr-o ambientare, din simplul motiv ca ele acopera o suprafata foarte mare.

O pardoseala deschisa se potriveste de minune cu o gama cromatica variata pentru pereti si da senzatia de amplitudine unei camere. Pentru copiii cu varste mici, alegeti pentru pereti nuante calde, vii, iar pentru adolescenti, mergeti pe tonuri reci pastelate. Este o reteta de succes, care se poate aplica fara multa cheltuiala.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Erfurt

Citeste mai multe pe www.casa-gradina.ro
.
"Camera copilului: amenajare care nu se demodeaza" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent