· articole
· intamplari

Camera prescolaruluiCiteste in continuare ce trebuie sa stii cand decorezi camera bebelusului si a prescolarului. Jucariile, elementele pur decorative, rafturile, mobilierul functional, toate acestea au un rol bine stabilit in camera celui mic.
Pe langa functionalitate, spatiul in cauza trebuie sa cunoasca si o latura usor excesiva din punct de vedere cromatic. Toata lumea stie ca micutii se simt bine intr-un cadru haios colorat.Elemente decorative

E bine de retinut ca, in cazul copiilor sub un an, elementele decorative trebuie sa fie pozitionate in partea superioara a peretilor, astfel incat, din pozitia culcat, micutul sa poata observa formele si culorile ce-i definesc spatiul.

Alege mobilierul functional

Renunta la elemente inutile de mobilier in schimbul celor ce au un rol cat se poate de functional si va ajuta in ritualurile voastre zilnice. Nu uita ca preĹźcolarul tau se va bucura mai degraba de un raft mare cu jucarii decat de un dulap masiv plin de haine.

Jucariile primeaza

Renunta la obiecte decorative pur estetice in favoarea jucariilor si a obiectelor dragi copilului tau. Ca sa se bucure cat mai mult de camera lui si sa nu-ti invadeze toata casa, ai grija sa-i creezi un spatiu cat mai atractiv si cat mai bine adaptat la nevoile specifice varstei.

Totodata, ai grija sa nu pozitionezi elementele de maxim interes (brauri decorative sau obiecte preferate) mai sus de linia privirii. Ii oferi astfel micutului tau o mai buna perspectiva asupra propriilor dimensiuni si pozitionarii sale in spatiu.

Articol publicat in revista Casa si Gradina
Text: Melania Tucureanu.

"Camera prescolarului" | cont nou | 5 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
22.09.10 23:04: anamaria01
Da, da, in cazul copiilor sub un an elementele decorative trebuie pozitionate sus, ca doar copilul o sa stea cat mai mult pe spate in patutul sau admirandu-le...cat despre jucarii, ele trebuie alese cu cat mai multa grija, ca nu cumva copilul sa se plictiseasca repede si sa-ti invadeze toata casa. Trebuie incercat totul ca piciul sa-si ocupe singur timpul si sa nu-si deranjeze parintii ocupati cu aranjamentele interioare.Uneori ma intreb daca n-ar fi mai potrivit sa ne umplem casele cu bibelouri decat cu copii...
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Daca un copil mic ar sta linistit si s-ar uita minute in sir la niste desene pe pereti l-as duce urgent, dar URGENT tare la medic si la psiholog.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent