· articole
· intamplari

Camera prescolaruluiCiteste in continuare ce trebuie sa stii cand decorezi camera bebelusului si a prescolarului. Jucariile, elementele pur decorative, rafturile, mobilierul functional, toate acestea au un rol bine stabilit in camera celui mic.

ro/sites/default/files/vizual/camera_bebe_pr.jpg"/>
Pe langa functionalitate, spatiul in cauza trebuie sa cunoasca si o latura usor excesiva din punct de vedere cromatic. Toata lumea stie ca micutii se simt bine intr-un cadru haios colorat.

Elemente decorative
E bine de retinut ca, in cazul copiilor sub un an, elementele decorative trebuie sa fie pozitionate in partea superioara a peretilor, astfel incat, din pozitia culcat, micutul sa poata observa formele si culorile ce-i definesc spatiul.

Alege mobilierul functional
Renunta la elemente inutile de mobilier in schimbul celor ce au un rol cat se poate de functional si va ajuta in ritualurile voastre zilnice. Nu uita ca prescolarul tau se va bucura mai degraba de un raft mare cu jucarii decat de un dulap masiv plin de haine.

Jucariile primeaza
Renunta la obiecte decorative pur estetice in favoarea jucariilor si a obiectelor dragi copilului tau. Ca sa se bucure cat mai mult de camera lui si sa nu-ti invadeze toata casa, ai grija sa-i creezi un spatiu cat mai atractiv si cat mai bine adaptat la nevoile specifice varstei.

Totodata, ai grija sa nu pozitionezi elementele de maxim interes (brauri decorative sau obiecte preferate) mai sus de linia privirii. Ii oferi astfel micutului tau o mai buna perspectiva asupra propriilor dimensiuni si pozitionarii sale in spatiu.

Articol publicat in revista Casa si Gradina
Text: Melania Tucureanu
Foto: Woodland-Bunkbeds

Citeste mai multe pe www.casa-gradina.ro .
"Camera prescolarului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent