· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Campania “1 pachet = 1 vaccin”, Pampers şi UNICEF

128.000 de bebeluşi mor anual din cauza tetanosului neonatal, înainte de a împlini vârsta de 1 an, deşi sunt mai bine de 70 de ani de când tetanosul este o boală ce poate fi uşor prevenită, prin vaccinare.
Este greu de imaginat cum de aceste drame au totuşi loc în jurul nostru.

Pentru fiecare părinte, viaţa copiilor este cea mai de preţ comoară.

Îi strângem în braţe pe cei mici încă din prima secundă de viaţă, încercând să-i protejăm de tot răul din lume.

Cu toate acestea, la fiecare 3 secunde, undeva în lume, un bebeluş moare.

Acesta este motivul pentru care Pampers a demarat în anul 2006, împreună cu UNICEF campania mondială „1 pachet = 1 vaccin”, menită să elimine până în anul 2012 tetanosul neonatal. Din 2006 până în prezent, Pampers a donat la nivel internaţional peste 200 de milioane de vaccinuri. În 2008, România s-a alăturat acestui proiect umanitar. Pentru fiecare pachet de scutece sau şerveţele umede vândute, Pampers a donat către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele şi copiii aflaţi la nevoie. Campania „1 pachet = 1 vaccin” a fost susţinută în România de mămici din întreaga ţară. În 2008, România şi-a unit forţele cu restul ţărilor şi împreună au decis să continue lupta împotriva tetanosului neonatal, până când această boală va fi eradicată.
Anul trecut, cu ajutorul românilor, Pampers a donat către UNICEF 2.166.119 de vaccinuri!
Personalităţi precum Andreea Marin Bănica (Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF în România), Rita Mureşan, Amalia Năstase, Manuela Hărăbor, Doina Levintza, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu şi zeci de mii de mămici din întreaga ţară, precum Tanţa Nedelcu, mămica ambasador al campaniei Pampers UNICEF, împreună cu Prof. Dr. Adrian Streinu – Cercel şi-au unit anul trecut fortele şi au pornit lupta împotriva tetanosului.

"Stiri: Stiri: Campania “1 pachet = 1 vaccin”, Pampers şi UNICEF " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent