· articole
· intamplari

Campania -Joaca e o treaba serioasa de copilScopul campaniei este acela de a oferi jucariile si materialele necesare in terapia copiilor cu autism acolo unde costul acestora depaseste posibilitatile financiare existente. Ne dorim pe de o parte sa oferim materiale si jucarii copiilor din familiilor cu posibilitati modeste financiare, si pe de alta parte sa informam si sensibilizam societatea in legatura cu autismul si importanta terapiei in recuperarea copiilor care sufera de aceasta tulburare.

In Romania sunt peste 30.000 de copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, si numai in Bucuresti se aproximeaza ca sunt peste 2000 de cazuri.

Terapia cu rezultatele cele mai evidente in recuperarea copiilor cu autism este Applied Behavior Analysis (ABA). Pentru ca aceasta terapie sa aiba rezultate bune sunt necesare intre 20 si 40 de ore de terapie pe saptamana, ore care in Romania sunt suportate integral de catre familiile copiilor. La aceasta terapie se pot adauga terapii specifice: logopedie, kinetoterapie platite tot de catre parinti plus costul materialelor si jucariilor.

Lunar costurile acestea pot ajunge la peste 2000 lei, bani pe care putine familii si-I pot permite.
Tocmai pentru ca terapia copiilor se face prin joc, jucariile si materialele educationale au un rol foarte mare in recuperare.

Ce puteti face:
Sa ne ajutati sa putem face terapia de care au atata nevoie copiii cu autism cu jucarii frumoase, diverse. Orice jucarie, joc, material didactic sau rechizite sunt bine-venite si vor ajunge la un copil care va fi invatat sa se joace.

Ne puteti contacta la email: contact[at]asociatia-aita.ro si vom veni cu mare drag sa primim jucariile pe care ni le oferiti.

ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM.

"Campania -Joaca e o treaba serioasa de copil" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent