· articole
· intamplari

Cand il scoti iarna afara?
Atunci când bate vântul, afară se simte mai frig decât arată termometrul.

De aceea, când hotărăști cât să îți lași copilul să se joace afară, ține cont de câteva sfaturi.

Fulgi de nea, bulgăreală, oameni de zăpadă cu morcovi pe post de nas, voie bună. Știm cu toții, copiii adoră iarna. Însă, pentru ca micuțul să fie protejat de gerul de afară, nu este suficient să fie îmbrăcat bine.

Zona verde: peste -1șC
La această temperatură, cei mici se pot juca confortabil afară. Ai grijă să nu-i lipsească mănușile și căciula, dă-i să bea multă apă și ai grijă să nu-i fie frig. Dacă tremură, mai bine intrați în casă, chiar dacă jucăușul îți spune că îi este bine. Cel mai indicat este ca la fiecare 40 de minute să intrați în casă, să vă încălziți un pic.

Zona galbenă: de la -1șC la -7șC
Fii prudentă! Copilul tău poate ieși afară, dar, pe lângă regulile de mai sus, așteaptă-te să observi mai repede semnele de răceală. Intrați în casă la fiecare 20-30 de minute. Hainele celui mic pot fi ude, așa că verifică și schimbă-l dacă este cazul. Nu uita să îl îmbraci mai gros.

Zona roșie: Sub -7șC.
Stați în casă.

Dar dacă este bolnăvior?
Îl vei îmbrăca mai gros și îl vei lăsa un pic la aer, sau îi vei spune că e mai bine să rămână în pat ?
Asta depinde de simptomele pe care le prezintă copilul tău:

Febră - dacă cel mic are febră și se simte rău, trebuie să rămână în casă, în pat. Însă dacă este vioi și, în urma pastilelor, temperatura i-a scăzut, poate ieși la joacă pentru scurt timp.

Durere în gât - dacă este ușoară și copilul nu are febră, lasă-l să se joace afară. Atunci când durerea în gât este mai severă, iar cel mic nu poate înghiți cum trebuie, este indicat să rămână în casă.

Tuse - dacă îți vei ține copilul în casă doar pentru că tușește, înseamnă că nu va ieși mai deloc afară iarna asta (majoritatea copiilor tușesc pe toată durata anotimpului rece). Atât timp cât este vioi, bea suficiente lichide și respiră normal, nu ai niciun motiv să nu-l lași afară la joacă.

Îi curge nasul - ca și în cazul tusei, secrețiile nazale pot ține mult timp pe perioada iernii, chiar și după ce boala a trecut.
Dacă muciosul tău are și febră, este bine să stea în casă. Dacă doar îi curge năsucul, are undă verde la zbenguială. Bine de știut este că mucișorii galbeni nu sunt un semn rău. Aceștia devin mai închiși la culoare dacă au stat în năsuc toată ziua sau peste noapte. Este o progresie naturală a virusului. Însă dacă secrețiile nazale sunt verzui sau galbene timp de o săptămână, trebuie să consulți doctorul, putând fi vorba de o infecție a sinusurilor.

Articol preluat din revista Mami
Text: Natalia Florea
Foto: Shutterstock
.

"Cand il scoti iarna afara?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent