· articole
· intamplari

Capcanele internetuluijpg?width=545"/>
Juniorul vostru a invatat potecile catre Pomul Cunoasterii? Nu-l dati afara din Paradis. Aveti doar grija sa nu se abata din drum! In partile intunecate ale web-ului sunt multe capcane.

Internetul poate fi o binecuvantare. Problema este ca puisorul vostru nu va dori niciodata sa exploateze acest teritoriu necunoscut cu voi in preajma. Va va impune o distanta, va gasi pretexte, subterfugii. Este noua lui jucarie si, de data asta, nu va dori sa o imparta cu voi.

Nu intrati in panica.E firesc. Si, la urma urmei, cred ca preferati sa navigheze de acasa, decat sa bantuie cine stie ce internet, cafe-uri sordide. Acolo nu va deprinde decat gustul fad al jocurilor in retea si pe cel al nesfarsitelor si sterilelor conversatii grupate sub benignul termen de chat. Nu mai punem la socoteala berea, grosolania clientilor si nelipsitul fum de tigara. Asadar, dati-i drumul sa zburde in voie, nu va avea decat de castigat! Eventual, incercati sa-l cuceriti cu propriile voastre cunostinte! Castigati-i respectul! Dar, oricum, luati-va cateva masuri de precautie, chiar daca acest lucru va insemna sa apelati la un amic mai cunoscator intr-ale PC-ului sau sa puneti mana pe cateva ghiduri pentru utilizatori!

Ce e de facut?
Pentru inceput, stabiliti impreuna un set de reguli! Incercati astfel sa-i limitati timpul petrecut on-line, asigurandu-va ca sunteti acasa cand el e pe net si cautati-va de lucru, prin camera in care este calculatorul!In egala masura trebuie sa cadeti de acord asupra modului in care poate utiliza internetul in afara casei. Faceti-l sa inteleaga ca accesul la web este un privilegiu pe care trebuie sa-l merite, nu un drept de la sine inteles!
Obisnuiti-va sa verificati periodic, dar cu mare discretie, History-ul browserului pe care il foloseste tanarul [email protected]!
Insista asupra acestui aspect

Pericolul dependentei
Semnele care ar fi bine sa va dea de banuit sunt cele clasice: nu mai iese de pe net; prezinta tulburari de somn; mentioneaza numele unor adulti necunoscuti; este secretos; si-a imbogatit subit cunostintele in domeniul sexualitatii; mascheaza ecranul computerului atunci cand intri in camera.

Daca vi se pare ca exista o problema, discutati cu el! Explicati-i de ce anume incercati sa-l protejati! Rugati-l sa va ajute! Sunteti o echipa. Si continuati sa-l monitorizati!

Text: Dan Mihu
Revista Mami .
"Capcanele internetului" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
07.12.09 12:54: crangus
buna ziua, am doi copii, o fata de 6 ani si un baiat de 12. Pana de curand le-am permis accesul la calculator si la internet fara restrictii.Intr-o seara cautand o adresa de internet am deschis lista de pagini accesate in ultimile zile. Am ramas ingrozita de ceea ce am vazut si am luat imediat decizia de a parola calculatorul.Acum nu stiu ce sa fac pentru ca este clar nu mai pot sa ii las la calculator nusupravegheati, sunt constienta de faptul ca internetul reprezinta o sursa impresionanta de informatii dar intrebarea mea este cum putem proteja copii de pericolele internetului ?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

01.09.10 14:49: Andutzu25
despre care varsta se vorbeste aicea,pentru ca stim dece intra un baiat( pe la pubertate) pe internet cand nu sunt parinti acasa :D
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent