· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cardul de sanatate poate fi folosit de romani.

Din luna februarie, cei care merg la medic ar trebui să ia cu ei şi cardul de sănătate. Acesta va funcţiona în paralel, până la 1 mai, când va deveni obligatoriu. Până acum, însă doar 500.000 de carduri au fost activate.Până în prezent doar 500.000 de români şi-au activat cardul naţional de asigurări de sănătate, din cei 12,5 milioane de asiguraţi. Cardul de sănătate poate fi activat la prima vizită la medicul de familie prin introducerea unui PIN personalizat.

Citeşte şi CARDUL DE SĂNĂTATE. Medicii de familie nu mai au de unde să cumpere cititoarele de carduri

Cardul de sănătate poate fi folosit din luna februarie pentru orice serviciu medical decontat de stat.

Prezentarea documentului electronic va fi însă obligatorie de la 1 mai. Până atunci cei care au refuzat cardul de sănătate din diverse motive sau nu l-au primit până în acest moment pot folosi în continuare adeverinţa de asigurat şi astfel nu vor plăti serviciile medicale de care beneficiază.

Citeşte şi Românii care refuză CARDUL de SĂNĂTATE au o alternativă

Persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani după 1 februarie 2015 sau dobândesc calitatea de asigurat prin plata contribuţiei ulterior acestei date şi, ca urmare, nu li s-a emis încă un card naţional de sănătate, vor face dovada calităţii de asigurat in baza unei adeverinţe de asigurat eliberată de casa de asigurări de sănătate.

Continuarea pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent