· articole
· intamplari

Care este semnificatia zilei de 8 martiepng"/>
8 Martie este o zi în care este celebrată frumusețea, sensibilitatea și spiritul feminin. Află câteva lucruri mai puțin știute despre această zi specială.

“8 Martie, e ziua ta.
O floare îți dau, mămica mea,
Și vreau să știi că acest dar
E dragoste fără hotar.
Te iubesc, mămica mea.”

Cântecele și poeziile dedicate zilei de 8 martie și Zilei Mamei sunt pe buzele tuturor micuților. Cei mai mulți dintre ei se pregătesc pentru serbare: își învață poeziile, rolurile, cântecelele și doresc, desigur, să fie cei mai buni. Iar pentru tine, mami, ce poate fi emoționant decât să-ți vezi micuțul la serbare recitând o poezie în care-ți spune cât de mult te iubește?

8 Martie, Ziua Femeii. Cronologie
Farmecul zilei de 8 martie este inegalabil. Mamele sunt felicitate, celebrate, mesajele de felicitare curg. și, totuși, știai că ziua de 8 martie nu este Ziua Mamei? 8 martie este Ziua Internațională a Femeii, Ziua Mamei fiind sărbătorită în prima duminică a lunii mai. Aceasta este urmată de Ziua Tatălui, în a doua duminică a lunii mai. În acest fel, se subliniază importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și pentru copil.

Ziua de 8 Martie a fost aleasă ca fiind Ziua Femeii în anul 1913. Potrivit wikipedia.com, in urma cu peste o sută de ani, în 1908, “15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot”. Ulterior, în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internațională a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. În anii următorii, data a mai fost schimbată și, în cele din urmă, ziua de 8 Martie a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Femeii în lume, data păstrată până în zilele noastre.

8 martie: Ziua Mamei sau Ziua Femeii?
Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii care nu aveau o zi a mamei și se celebra doar 8 Martie, Ziua Femeii. De aceea, aria de semnificații a fost extinsă și 8 Martie a ajuns sa marcheze, neoficial, atât Ziua Mamei, cât și Ziua Femeii .

La mulți ani tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 8 Martie!Autor: Adina Gruia.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent