· articole
· intamplari

Care sunt primele simptome de sarcina

Autor: Anonim
data publicarii: 31.07.14


png?width=545"/>
Momentul concepției unui copil marchează începutul unei noi vieți, dar și începutul unei perioade de continue transformări pentru mamă.

De regulă, concepția are loc după 7-10 zile de la ovulație, iar după fecundare și alipirea la peretele uterin, femeia poate avea diverse simptome care să îi indice că este însărcinată. Deși fiecare organism și fiecare sarcină este diferită, iată câteva din cele mai întâlnite semne timpurii de sarcină, care te pot ajuta să îți dai seama dacă ești însărcinată sau este doar o alarmă falsă!

Înainte de a discuta despre simptome și semne vizibile de sarcină, să aruncăm o privire asupra ceea ce se întâmplă în interior: ovulul se implantează, începe formarea placentei și a cordonului ombilical, producția hormonului hCG (gonadotropină corionică) a hormonul sarcinii, uterul începe să se mărească, iar mucoasă uterina să se îngroașe.

Semnele unei sarcini
Unul din cele mai interesante dar în același timp controversate semne timpurii de sarcină este intuiția. Multe femei se simt diferit din momentul concepției, și chiar dacă totul se bazează pe intuiție, de multe ori s-a dovedit a fi adevărat ceea ce au simțit aceste femei. Unele teorii spun că aceste femei sunt sensibile la schimbările din plan energetic și că reperează imediat când un nou câmp energetic este prezent în preajma lor. Unele femei simt crampe ușoare la 6-12 zile de la concepție, iar aceste dureri slabe se datorează implantării ovulului fecundat pe peretele uterului. Atunci când zigotul (ovulul fecundat) se implantează, poate apărea chiar și o mică sângerare.

Cel mai cunoscut simptom este lipsa menstruației, dar de asemeni trebuie să iei în calcul diverse întârzieri ce pot apărea din diverse cauze: stres, modificări hormonale, schimbarea mediului, etc. Dacă de obicei aveai o menstruație regulată și întârzie mai mult de 4-5 zile, este cazul să faci un test de sarcină, pentru a fi sigură.

Dacă te simți obosită dintr-o dată, istovită chiar, este de asemeni posibil să fii însărcinată. Aceste stări de oboseală, susțin diverse studii, sunt determinate de creșterea nivelului hormonului numit progesteron, și este necesar să te odihnești câte puțin, deseori. O veste bună este că în trimestrul al doilea de sarcină, nivelul de energie revine la normal și nu vei mai fi invadată de somnolență.

La nivelul sânilor au loc de asemenea modificări importante, deoarece sânii vor avea un rol foarte important, să hrănească bebelușul după naștere. Uneori, modificările de la nivelul sânilor pot fi ușor confundate cu cele din timpul sindromului premenstrual, deoarece tipul acesta de transformări au același fundament hormonal, creșterea nivelului progesteronului.

Binecunoscutele grețuri sunt un simptom foarte variabil, deoarece nu apar la toate femeile, iar din categoria celor care îl prezintă, nu toate îl au de la început, unele gravide au grețuri doar în primul trimestru de sarcină, altele până în trimestrul doi, iar unele chiar întreaga sarcină. Deși se numesc popular „greturi matinale”, ele pot apărea în orice moment al zilei, și, la fel că și celelalte simptome, se datorează modificărilor de la nivel hormonal, modificări ce influențează și sistemul digestiv.

Balonarea și urinarile frecvente sunt simptome ce pot apărea la unele femei și se datorează secreției de hCG, fapt care ar putea influența și sistemul excretor. Tot pe fond hormonal pot apărea dureri de cap, iar acestea pot fi resimțite încă din primele 2-3 săptămâni de sarcină.

Areola mamară suferă și ea transformări în timpul sarcinii, dar de regulă nu apar modificări în primele săptămâni de sarcină. De-a lungul celor 40 de săptămâni, areola se închide la culoare și în jurul mamelonului apar niște formațiuni, numite tuberculii Montgomery, ce vor avea rol să lubrefieze areola și mamelonul atunci când copilul va suge lapte de la sân.

Sensibilitatea crescută față de diverse mirosuri este un alt simptom timpuriu de sarcină, și este posibil să ai aversiune față de unele mirosuri, și să dezvolți pasiuni ciudate pentru altele. Unele femei nu mai tolerează spre exemplu, mirosul de mâncare, de detergenți, de fum de țigară, de combustibil, iar altele își doresc foarte mult să simtă miros de combustibil, de cremă de ghete, etc.

Cel mai sigur poți afla dacă ești însărcinată făcând un test de sarcină, pe piață existând destule tipuri de teste care să detecteze o sarcină încă de devreme, și dacă îți dorești o certitudine, poți face o analiză de sânge, care să detecteze prezența hormonului sarcinii.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent