· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Care sunt simptomele unui ficat gras

Alimentaţia bogată în grăsimi şi zaharuri lasă inevitabil urme, iar ficatul este primul care avertizează apariţia unei probleme. Deşi este considerat un organ tăcut care nu produce simptome evidente, există câteva semnale care indică apariţia unei disfuncţionalităţi sau afecţiuni hepatice.

Citeşte şi
net/cum-recunosti-ca-ai-probleme-cu-ficatul_198704.html">Cum recunoşti că ai probleme cu ficatul

1. Semnele unui ficat gras alcoolic (ciroza hepatica). Alcoolul poate fi considerat factor cauzal al ficatului gras alcoolic in momentul in care consumul zilnic de alcool pur depaseste 20 gr. la femei si 30 gr. la barbati. Cand ficatul este supus zilnic acestui supraefort de a procesa o cantitate mare de alcool, functiile sale au de suferit. Factorul major de risc este in acest caz alcoolul in stare pura. Indicatorii la care trebuie sa fiti atenti sunt: pierderea rapida in greutate, malnutritia, senzatia de oboseala.

O forma mai severa a hepatitei alcoolice determina simptome cum sunt starea generala proasta, icter (ingalbenirea pielii, cauzata de cresterea nivelului bilirubinei) si, uneori, prin durere in zona ficatului.

Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Alimente care îţi curăţă ficatul de toxine

Atunci cand hepatita se manifesta pe o perioada mai lunga de 6 luni, aceasta este diagnosticata ca fiind cronica. In cazul acestei afectiuni, ficatul ramane inflamat chiar si in lipsa altor simptome. Astfel, exista cazuri in care oamenii au hepatita cronica de peste 20 de ani, fara sa primeasca acest diagnostic.

Mai multe simptome ale ficatului gras pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent