· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Carnet de vaccinariLa initiativa Ministerului Sanatatii si Familiei, incepand de anul trecut, fiecare mama primeste, la iesirea din maternitate, un carnet de vaccinari pentru nou-nascuti. Acest carnet permite o evidenta clara a vaccinurilor administrate copilului de la nastere si pana la varsta de 14 ani.
Pe langa datele de identitate ale copilului, carnetul cuprinde calendarul vaccinarilor obligatorii:

 • 24 ore: vaccinare antihepatita B (se efectueaza in maternitate);
 • 4-5 zile: vaccinare antituberculoasa ( se efectueza in maternitate);
 • 2 luni: vaccinare antihepatita B, vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertussis;
 • 4 luni: vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertussis;
 • 6 luni: vaccinare antihepatita B, vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertussis;
 • 12 luni: vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertussis si vaccinare antipoliomielitica;
 • 12-15 luni: vaccinare antirujeolica;
 • 30-35 de luni: vaccinare antidifterica, antitetanica / antipertussis;
 • 7 ani: vaccinare antirujeolica, antidifterica, antitetanica;
 • 9 ani: vaccinare antipoliomielitica, vaccinare antihepatita B;
 • 14 ani: vaccinare antituberculoasa si antidifterica / antitetanica.

Toate aceste vaccinari sunt obligatorii si gratuite si pot fi efectuate de orice medic in cazul in care copilul nu este inscris la un medic de familie.Carnetul este completat de medic cu informatii privind data vaccinarii, varsta copilului, vaccinul utilizat si urmatoarea doza programata.

Directiile de Sanatate Publica judetene au obligatia sa controleze modul de distributie a carnetelor la nivel judetean pentru a se asigura ca fiecare mama primeste un carnet de vaccinari la iesirea din maternitate si sa informeze medicii de familie cu privire la modul de utilizare a acestuia.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

"Stiri: Stiri: Carnet de vaccinari" | cont nou | 11 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
19.05.03 04:33: lumibar
Da, am primit si noi un asemenea carnet, la iesirea din Maternitate.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

19.05.03 07:25: CORINA
Si eu am primit carnet de vaccinuri, dar, din pacate, a rams doar cu inregistrarile din maternitate, caci celelalte vaccinuri nu au fost trecute si in carnet, ci doar in fisa de la medicul de familie, de la care va trebui sa iau o copie cind va merge Dragos la gradinita.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Eu am primit abia aici carnet de vaccinari pt. Alex si pt. mine separat. Excelenta idee, mai ales ca nu-i obligatoriu sa-ti fie completat de asistenta sau medic, poti sa o faci si singur.
Eu le am mereu dupa mine si oricind am avut nevoie imediat le-am deschis si verificat. Este asa de bine sa ai toate datele la un loc (doar pt. Alex am toate vaccinurile notate) si sa stii exact ce si cind trebuie facut.
Ma bucur ca a aparut si in RO. Aveti grija de el sa fie completat la vreme... nici nu stiti cite probleme am avut aici acum 3 ani cind cu o nenorocita de fisa medicala ramasa de pe la liceu, am incercat sa-mi identific vaccinurile si bolile din copilarie. Cum nu am reusit sa aflu toate detaliile, a trebuit sa fac vaccinul MMR (ROR), fara alte discutii (este obligatoriu aici sa fii la zi cu vaccinarile, cind te inscrii la cursuri intr-un sistem de invatamint, indiferent de nivel).
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

20.01.04 02:52: Onush
Si noi avem un carnet de vaccinari pe care il completam cu sfintenie.
Pentru ca sunt o mama exagerata (asa cum mi s-a spus) eu dupa un an inca caut un medic de familie pentru Ruxandra; intre timp mergem la un cabinet particular.
Pentru ca in Ro singurul care poate face o fisa medicala unui copil este medicul de familie, singura modalitate de inregistrare pe care o avem este acest carnet. Noroc ca vaccinarile sunt singurele prilejuri in care a fost ceva de notat.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

2 completari
1. Din Aprilie 2004, vaccinarea 12-15 luni: vaccinare antirujeolica a devenit vacinare antirujeolica, rubeola, oreion. (ROR)
2 .Vaccinurile sunt gratuite dar nu obligatorii parintele avand posibilitatea in baza unei declaratii sa refuze vacinarea copilului.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.35
voturi 14


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent