· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Caz incredibil: Un copil a fost operat de apendicita, desi avea alt diagnostic

Autor: Onush
data publicarii: 19.04.08
Un copil de noua ani a fost operat de apendicita, desi se afla la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti pentru un examen cistoscopic, relateaza NewsIn.

Baiatul, care urina cu sange, a fost adus pentru un examen cistoscopic. Dintr-o eroare a echipei medicale, a ajuns pe masa de operatie, unde i s-a scos apendicele, au precizat surse medicale.

Pe 19 martie, asistenta de anestezie Aurora Stefan, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, a fost rugata de doctorul Mihai Dumitru, medic primar de chirugie generala, sa aduca din salon un pacient programat pentru o operatie de apendicita.

Asistenta s-a dus in salonul respectiv fara fisa de observatie a pacientului, ceea ce este inadmisibil pentru ca, in aceasta fisa, se afla toate informatiile legate de pacient, de la datele personale, pana la diagnostic.

In locul pacientului programat pentru apendicita, l-a luat pe copilul de noua ani din salon si l-a dus in sala operatie, fara sa-l intrebe nici macar cum il cheama si pentru ce a fost adus la spital, afirma surse din spital.

Copilul a fost pus pe masa de operatie si anesteziat, dupa care medicul Mihai Dumitru i-a scos apendicele, fara sa isi dea seama ca pacientul nu era programat pentru respectiva interventie chirurgicala.

Potrivit medicilor scoaterea apendicelui fara sa fie necesar acest lucru nu are consecinte negative asupra sanatatii pacientului. Foarte grava este insa anestezierea generala fara sa fie cunoscut istoricul medical al celui care urmeaza sa fie operat.

Managerul spitalului Grigore Alexandrescu, dr. Coriolan Ulmeanu, a confirmat eroarea medicala produsa pe 19 martie si a precizat ca, in urma discutiilor la nivelul Consiliului Director si al Comisiei de Etica din spital, s-au aplicat sanctiuni echipei medicale implicate in acest caz.

Sanctiunea aplicata echipei medicale in culpa a fost diminuarea cu 15 la suta a salariului, timp de trei luni. Managerul spitalului sustine ca a sesizat Colegiul Medicilor Bucuresti - institutia abilitata sa ia masuri in cazurile de malpraxis.

Update: Cele trei cadre medicale implicate in caz au fost sanctionate prin schimbarea locului de munca si prin sesizarea Colegiului Medicilor, a anuntat purtatorul de cuvant al spitalului Alexandrescu. Reprezentantii spitalului au mai spus ca Toata lumea recunoaste ca este o greseala.Sursa: Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Caz incredibil: Un copil a fost operat de apendicita, desi avea alt diagnostic" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
21.04.08 15:52: laura70
Deci celor 3 cadre medicale li s-a impus schimbarea locului de munca, ceea ce inseamna ca ii vom gasi in alt spital, tot de copii probabil, li se pierde urma. Vor putea, in acest fel, sa-i nenoroceasca si pe altii.Bine ca nu trebuiau sa faca vreo amputare, ca sa nu-l lase pe bietul copil fara vreun membru.Sora mea a patit acelasi lucru: desi eu la 18 ani am presupus ca are hepatita, dupa cum arata, medicul de garda a operat-o de apendicita. Surpize surprize: au operat-o degeaba ca avea hepatita saracuta... Mentionez ca nu am nici cele mai vagi urme de studii medicale
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent