· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate > Ce este un diverticol (sau diverticul)?
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Ce este un diverticol (sau diverticul)?     
vladutz_97
Locatie: str Prel Ghencea Bucuresti

23.02.2006 11:35   Ce este un diverticol (sau diverticul)?  citat 

Azi a fost operat de apendicita baiatul nostru, Vlad-Gabriel, in varsta de 8 ani (nu era acutizata, dar il durea in regiunea apendicelui si se mareau leucocitele din sange, care ajunsesera la 11.000). La iesirea din operatie medicul chirurg ne-a adus la cunostinta ca apendicita e "rezolvata" (se pare ca nici nu a fost inflamata) dar ca a observat un diverticul de aprox 8-10 cm, pe care ne propune sa-l operam peste aprox. 2 luni, dupa recuperare. Deoarece nu am gasit prea multe despre aceste diverticule pe internet, va rog sa-mi dati si mie cateva detalii: ce este un diverticul, cat de complicata este o astfel de operatie, implicatii post-operatorii si daca se impune cautarea unui chirurg specializat in astfel de operatii.

sus

Denunta
elly_mami_asistenta
Locatie: sect 3, Bucuresti
Copii
Eliana-Stefania Alexandra - minunea noastra...
16 ani, 1 luna

24.02.2006 5:44     citat 

http://www.gardianul.ro/index.php?a=san...091101.xml

"...Diverticulita colonica sau diverticulita Meckel si care necesita operatie,sunt boli produse prin blocarea interiorului unor mici prelungiri “in deget de manusa” de pe intestinul subtire sau gros."

Uite cam atat am putut sa gasesc eu,sper sa-ti fie de folos...dk mai aflu ceva iti mai scriu...
Sanatate multa...pt Vladut


sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 19 ani, 2 luni
Hanna: 15 ani, 9 luni

25.02.2006 1:34     citat 

eu l-as intreba pe medicul care a facut prima operatie. poate iti vei da seama daca e cazul sa mergi si la altcineva.

sus

Denunta
freddy

01.03.2006 10:29     citat 

Eu ma intreb de ce medicul care l-a operat de apendicita nu i-a rezolvat si problema diverticulului. Si fiul meu a fost operat de apendicita si la fel ia descoperit chirurgul diverticul Meckel pe care la rezolvat odata cu apendicele. Operatia a durat mai mult un piculet dar i-a rezolvat ambele probleme.

sus

Denunta
vladutz_97
Locatie: str Prel Ghencea Bucuresti

02.03.2006 3:04   diverticul  citat 

Am discutat cu medicul chirurg care a facut operatia. Este vorba despre un diverticul Meckel cu baza mare de implantare pe intestinul subtire. Operatia se face cu rezectie de intestin, din cauza asta nu a vrut sa solicite prea mult copilul cu 2 interventii in acelasi timp. Nu cunoastem exact procedura si riscurile unei astfel de rezectii. Medicii, ca intotdeauna, sunt optimisti (indiferent cat de complicata este o interventie ei iti spun ca e ceva banal). Noi, insa, suntem foarte ingrijorati, doar e vorba despre unicul nostru puisor. Avem noroc ca putem amana un piculet operatia, diverticulul respectiv nefiind cu probleme si baiatul are timp sa se recupereze dupa apendicita. Suntem insa hotarati sa rezolvam problema in 2-3 luni.

sus

Denunta
freddy

02.03.2006 3:23   Diverticul Meckel  citat 

Vladuz, nu fii ingrijorata ca totul v-a fi ok :x , iti spun din propria experienta. Singurul lucru care trebuie sa il faci dupa operatie copilul sa nu bea decat lichide 1 sapatmana( stiu ca va fi fff greu ) supa, apa , suc, iar dupa aceea 1 luna de zile regim alimentar fara paine in alimentatie. Daca se respecta regimul o sa isi revina ff repede. Fiului meu dupa cum ti-am mai spus i-au operat odata si apendicele si diverticolul, si a fost ok. Mai greu a fost sa sa nu manance 1 saptamana :twisted: , dar a trecut , acuma e bine si nu a vut nici o problema . Bine ca i-au descoperit diverticulul ca nu toti medicii verfica.
Multa sanatate iti doresc tie si puiului tau :x


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: