· articole
· intamplari

Ceaiuri interzise copiilor.
Așa cum în sarcină ai avut interdicție la câteva plante medicinale, la fel se întâmplă și după ce naști, când vine vorba de puiul tău.Până la 5 ani, micuțul tău are restricții în privința anumitor ceaiuri.

Este util când îl doare burtica, e constipat sau deranjat. Dar efectul terapeutic poate fi cel contrar dacă îi dai ceaiul nepotrivit. Din trei motive, toate la fel de importante:

- efectele agresive pe termen scurt și lung, pe care multe ceaiuri le pot avea asupra dezvoltării armonioase a puiului tău, atât fizic, cât și intelectual.
- laptele matern – până la vârsta de șase luni puiul tău nu are nevoie de alte lichide în afară de laptele matern.
- efectele imediate – ceaiurile îi umplu burtica, îi scad pofta de mâncare, iar dacă îl obișnuiești – greșit! – cu ceaiul îndulcit, îl va prefera în detrimentul laptelui matern, ceea ce îi va întârzia creșterea.

Ceaiuri interzise copiilor
Iată care sunt ceaiurile de evitat pentru bebe, dar și pentru tine (dacă alăptezi, îi transmiți tot ce consumi tu):

Ceai negru – face parte din aceeași familie cu ceaiul verde și alb, diferența fiind dată de felul în care au fost uscate frunzele.
Chiar și în cazul nostru, al adulților, cofeina din ele poate duce la stări de agitație. La copii, efectele sunt toxice, iar cel mic se manifestă printr-o stare de agitație extremă. Pe termen lung, îi poate dezvolta anumite anxietăți. De aceea se numără printre ceaiuri interzise copiilor.

Ceai de tei – în popor se spune că nu este bun, mai ales pentru băieței. Totodată, nu este indicat din pricina efectului sedativ – este un bun calmant pentru copiii agitați, dar substanțele excitante din compoziția florilor de tei inhibă anumite funcții ale creierului.

Ceai de salvie – nu bea nici tu, pentru că diminuează cantitatea de lapte și îți vei priva puiul de lăpticul atât de necesar. Nici ceaiul de coada șoricelului nu este indicat, din același motiv. La fel se întâmplă dacă incluzi în meniul tău condimente, aparent inofensive, precum pătrunjelul sau oregano.

Ceaiul de sunătoare face parte tot din categoria de ceaiuri interzise copiilor, în special celor mai mici de șase ani. Asta deoarece poate provoca diaree sau constipație, greață și vomă.

Foto: 123 RF .

"Ceaiuri interzise copiilor." | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent