· articole
· intamplari

Ceaiuri interzise copiilor.
Aºa cum în sarcinã ai avut interdicþie la câteva plante medicinale, la fel se întâmplã ºi dupã ce naºti, când vine vorba de puiul tãu.Pânã la 5 ani, micuþul tãu are restricþii în privinþa anumitor ceaiuri.

Este util când îl doare burtica, e constipat sau deranjat. Dar efectul terapeutic poate fi cel contrar dacã îi dai ceaiul nepotrivit. Din trei motive, toate la fel de importante:

- efectele agresive pe termen scurt ºi lung, pe care multe ceaiuri le pot avea asupra dezvoltãrii armonioase a puiului tãu, atât fizic, cât ºi intelectual.
- laptele matern – pânã la vârsta de șase luni puiul tãu nu are nevoie de alte lichide în afarã de laptele matern.
- efectele imediate – ceaiurile îi umplu burtica, îi scad pofta de mâncare, iar dacã îl obiºnuieºti – greºit! – cu ceaiul îndulcit, îl va prefera în detrimentul laptelui matern, ceea ce îi va întârzia creºterea.

Ceaiuri interzise copiilor
Iatã care sunt ceaiurile de evitat pentru bebe, dar ºi pentru tine (dacã alãptezi, îi transmiþi tot ce consumi tu):

Ceai negru – face parte din aceeaºi familie cu ceaiul verde ºi alb, diferenþa fiind datã de felul în care au fost uscate frunzele.
Chiar ºi în cazul nostru, al adulþilor, cofeina din ele poate duce la stãri de agitaþie. La copii, efectele sunt toxice, iar cel mic se manifestã printr-o stare de agitaþie extremã. Pe termen lung, îi poate dezvolta anumite anxietãþi. De aceea se numãrã printre ceaiuri interzise copiilor.

Ceai de tei – în popor se spune cã nu este bun, mai ales pentru bãieþei. Totodatã, nu este indicat din pricina efectului sedativ – este un bun calmant pentru copiii agitaþi, dar substanþele excitante din compoziþia florilor de tei inhibã anumite funcþii ale creierului.

Ceai de salvie – nu bea nici tu, pentru cã diminueazã cantitatea de lapte ºi îþi vei priva puiul de lãpticul atât de necesar. Nici ceaiul de coada ºoricelului nu este indicat, din acelaºi motiv. La fel se întâmplã dacã incluzi în meniul tãu condimente, aparent inofensive, precum pãtrunjelul sau oregano.

Ceaiul de sunãtoare face parte tot din categoria de ceaiuri interzise copiilor, în special celor mai mici de șase ani. Asta deoarece poate provoca diaree sau constipație, greațã și vomã.

Foto: 123 RF .

"Ceaiuri interzise copiilor." | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent