· articole
· intamplari

Ce aptitudini trebuie sa aiba o bona priceputa?jpg?width=545"/>

Nu lasa copilul tau in mainile oricui.

Atunci când o altă persoană urmează să înlocuiască părinții, aceștia își fac griji și încearcă să găsească persoana cea mai potrivită că să aibă grijă de copiii lor. Fiecare părinte este preocupat de însușirile și aptitudinile precum și de educația și stilul de viață al persoanei căreia îi va încredința siguranța și educația copilului său.

Atunci când alegeți o persoană care să aibă grijă de copilul dumneavoastră, cel mai bine este să purtați o discuție în persoană, și nu la telefon cu persoana respectivă, deoarece într-o singură întâlnire puteți află multe lucruri despre o persoană.

Fie că ați dat un anunț la ziar sau ați apelat la serviciile unei agenții de recrutări bone , întâlnirea dumneavoastră cu candidata la acest post este o etapă decisivă în procesul de selecție.

Dar ce caracteristici trebuie să aibă persoana potrivită? Ce aptitudini trebuie să aibă o bonă pricepută? În primul rând vrem să menționăm că cel mai important aspect al selecției unei persoane este urmărirea unei compatibilități între dumneavoastră și persoana respectivă. O chimie, o potrivire pe care o simțiți este cu mult mai importantă decât un curriculum vitae stufos sau o apariție la patru ace. De asemenea pe lângă compatibilitatea dintre voi, părinții și bona, trebuie să urmăriți dacă există și o atracție între copil și persoana respectivă, deoarece este foarte important ca cei doi să fie compatibili.

Haideți să trecem în revistă cele mai importante aptitudini și însușiri ale unei bone pricepute !

O persoană sinceră, deschisă și naturală va fi cea mai potrivită persoană cu care să colaborați, deoarece discutând de la început regulile și așteptările, o astfel de persoană va ști ce responsabilități are și le va respecta, iar dacă vor interveni modificări în ceea ce ați stabilit va fi deschisă să discute și să negocieze.

O bonă pricepută încearcă să interacționeze cu copilul la primele întâlniri dar nu îl acaparează cu prezența ei și nu îl agasează cu diverse activități. Îl lasă să se acomodeze cu prezența ei și, la început, mai mult îl urmărește pentru a vedea ce obiceiuri are. O bonă cu bun simț va vorbi civilizat atât cu părinții cât și cu copilul, dar nu va acapara discuția și nici nu va vorbi prea puțin, răspunzând doar monosilabic.

Ideal ar fi să stabiliți o perioadă de probă, în care să urmăriți următoarele aspecte:
- Să se îmbrace decent, îngrijit, igiena să nu lase de dorit.
- Să nu inițieze discuții inutile decât dacă subiectul principal este copilul sau ceva relaționat la acesta.
- Părerile personale despre stilul de viață al familiei sau despre educația copilului sunt inutile.
- Să fie diplomată, să vorbească frumos cu copilul, să nu îl jignească și să își impună personalitatea.
- Să știe când și cum să spună „nu” și să știe să gestioneze emoțiile copilului, precum și pe ale sale, în situațiile conflictuale.
- Să se joace cu cel mic ca și cum ar avea aceeași vârstă, „sa dea în mintea lui” și să aleagă jocuri captivante, educative pentru copil, care îi susțin dezvoltarea psihică și fizică.
- Atunci când este cu copilul să nu vorbească la telefon sau să aibă alte activități; să se concentreze cu atenția asupra lui.
- Să știe să îl hrănească cu blândețe dacă este mic, iar dacă acesta refuză să gestioneze bine situația, să inventeze și să știe ce alimente îi plac și care nu.
- De asemenea trebuie să știe restricțiile alimentare și să le respecte în cel mai mic detaliu, și de asemenea să fie informată asupra alimentelor cu risc alergen.
- Să aibă cunoștințe de prim ajutor și să aibă memoria bună pentru a reține diverse detalii din viața copilului (ce a mâncat, unde s-a jucat, dacă s-a lovit, dacă observă ceva neobișnuit în comportamentul lui, etc. )
- Să anunțe părinții atunci când intervin situații neprevăzute, dar să nu deranjeze părinții pentru orice nimic, deci să discearnă adevăratele probleme de situațiile mai puțin importante.
- Să nu întârzie, să nu se învoiască des, să anunțe din timp dacă are nevoie de o zi liberă, să nu deranjeze cu problemele personale și să nu își povestească viața atunci când iese cu copilul la plimbare.
- Să nu fumeze sau să bea, să nu mănânce de față cu copilul alimente sau băuturi ce îi sunt interzise, deoarece îi afectează sănătatea și dezvoltarea.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent