· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce bani primesc copiii de la stat

Autor: onush
data publicarii: 17.08.05


Potrivit legii, persoanele care au copii beneficieaza de alocatii din partea statului.

Aceste ajutoare banesti sunt de trei tipuri:
-alocatia pentru copiii nou-nascuti,
-alocatia familiala complementara sau de sustinere pentru familia monoparentala - si alocatia de stat.

Actele pentru a primi alocatia la care aveti dreptul se depun la primariile de sector sau din localitatea unde aveti domiciliul.

ALOCATIA PENTRU COPIII NOU-NASCUTI e ca o prima de nastere, care se acorda o singura data pentru copilul care nu a depasit varsta de sase luni si, totodata, pentru primii patru copii.

Cuantumul este de 186 lei. Aceasta se acorda in baza unei cereri, insotita de actele doveditoare.

Actele necesare sunt:
- cerere tip,
- actul de identitate al mamei,
- certificatul de nastere al copilului,
- livretul de familie,
- certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior (daca este cazul)
- si negatie de la sectorul sau din localitatea unde a fost inregistrata nasterea copilului, daca este alta decat domiciliul din actele de identitate ale mamei.

Alocatia se acorda pentru luna urmatoare lunii de nastere.

ALOCATIA FAMILIALA COMPLEMENTARA si ALOCATIA DE SUSTINERE PENTRU FAMILIA MONOPARENTALA sunt forme de sprijin pentru familiile cu copii.
Beneficiarii sunt familiile alcatuite dintr-un singur parinte si copii (cu varsta maxima de 18 ani).
Cele doua alocatii se acorda doar familiilor care realizeaza venituri nete lunare de pana la 160 lei pentru fiecare membru de familie. In ambele situatii trebuie ca fiecare copil care a depasit varsta de 7 ani sa urmeze o forma de invatamant organizata.

Aceste alocatii se acorda in baza unei cereri insotite de actele doveditoare privitoare la componenta familiei si veniturile acesteia.

Actele necesare sunt:
- cerere tip,
- livretul de familie (original si copie),
- CI/BI ale membrilor familiei care au implinit 14 ani (copie si original),
- certificat de nastere (copie si original)
- si acte privind veniturile nete realizate de membrii familiei.

ALOCATIA DE STAT se acorda copiilor in varsta de maximum 7 ani, inclusiv pentru cei care implinesc aceasta varsta, pe tot parcursul anului scolar pana la data de 31 august. Solicitarea se face in numele copilului de catre unul din parinti, tutore, curator sau persoana careia i-a fost dat in plasament familial/ incredintat spre crestere si educare. Cuantumul e de 23 de lei lunar.

Actele necesare sunt:
- cerere tip,
- actul de identitate al unuia dintre parinti (copie si original),
- certificatul de nastere al copilului (copie si original).


Sursa: Libertatea Online.

"Stiri: Stiri: Ce bani primesc copiii de la stat" | cont nou | 6 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
03.09.05 10:53: elsycutza
La primul copil nu este obligatoriu Livretul de familie pentru a face cererea pt. alocatie. Dupa al doilea copil este obligatoriu Livretul de familie. Pentru al obtine este un alt tam -tam . ( Si asta pt ca nu-s maritata ) Cand am vrut sa fac cererea pt alocatie mi-au cerut livretul , ca sa i-au livretul mi-au cerut dovada ca am custodia lor, ca sa dovedesc asta trebuie sa vina acasa socialul ori pentru asta trebuie sa vina la adresa din buletin . Ok...acum eu stau la mama langa Bucuresti si cei de care apartin nu se deplaseaza in Ilfov si tebuie viza de flotant. Si pt asta incepe alta poveste, alte cozi cu mamici si copii in brate si tot asa. La alti insa e mai simplu. Dreptul copilului e bun macar pentru jucarii daca aveti prea multi bani. Dupa un an nu se da retroactiv alocatia.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

03.09.05 11:05: elsycutza
Pentru ca alocatia de stat sa poata fi trimisa intr-un cont bancar este necesar ca prima luna de alocatie sa fie luata prin posta iar dupa aceasta se poate face cerere la sediul din str. Venerei .Trebuie un extras de cont. In prealabil sunati si intrebati cu ce banci lucreaza. telefon 212.16.49 / 212.39.32 Luni,Miercui, Joi 9-15
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

06.10.05 22:33: crisiacob
Mie si la primul copil mi s-a cerut livretul de familie, pe care l-am obtinut la un alt ghiseu (nefiind la momentul respectiv casatorita cu tatal copilului).Mare grija daca nu sunteti acasa atunci cand vine postasul cu alocatia pentru ca aceasta nu se poate ridica decat pana la data de 27 ale lunii respective de la sediul oficiului postal, dupa care trebuie alta alergatura in Venerei unde ti se spune ca o vei primi peste 3 luni.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

16.12.05 20:47: cruella
bani de la stat?am o fetita din prima casatorie, de la varsta de 5 ani, de cand m-am despartit de tatal ei, n-a primit pensie alimentara, cu toate demersurile mele, doar alocatia de stat, pe care o cunoastem deja;anul trecut, tatal ei a decedat, n-am putut sa-i fac dosar pentru pensie de urmas, pt ca, n-am cartea lui de munca;in prezent, sunt cu cineva, fara forme legale, am trecut amandoi odata prin asta si ne-am lamurit, mai avem impreuna un baietel, partenerul meu vrea sa o treaca si pe fiica mea in numele lui, sa-i fie tata si in acte, dar statul roman, sau reprezentantii acestuia, nu-i permit acest lucru, decat in niste conditii mai mult decat hilare, atunci, daca un copil nu are nici macar dreptul, garantat chiar de Constitutie de a trai si de a se dezvolta intr-un mediu sanatos, cum de mai puteti pune problema materiala???
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

23.01.06 03:43: mugurika
As vrea sa stiu si eu..am un copil de 4 luni nu am nici un venit iar sotul meu nu are carte de munca..in afara de alocatie ce alt venit pot primi de la stat?va multumesc
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 3.21
voturi 14


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent