· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce boli poate provoca aerul conditionat

Aparatul de aerul condiţionat are numeroase avantaje, însă dacă nu este curăţat cu regularitate şi folosit corect, acest aparat se transformă într-o bombă cu microbi şi bacterii extrem de periculoase.

Citeşte şi Cum să foloseşti aerul condiţionat al maşinii pe timp de caniculă, pentru o funcţionare eficientă , pe
html">RomaniaTV.net

Aparatele de aer condiţionat sunt la mare căutare în această perioadă.
Utilizat abuziv, la temperaturi joase şi fără a fi întreţinut corespunzător, aerul condiţionat poate declanşa numeroase probleme de sănătate.

Aparatul de aer condiţionat te poate îmbolnăvi

Boli respiratorii. Aparatele de aer condiţionat dacă nu sunt curăţate periodic nu doar că nu aduc aer proaspăt, ci menţin concentraţia de poluanţi din încăpere şi împrăştie bacterii, virusuri şi mucegai.
Pentru dezumidificare, aparatul depune particule de apă într-un vaporizator, care, dacă nu este golit, devine pepinieră de microbi. Astfel, apar virozele, bronşitele sau legioneloza (o formă severă de pneumonie).

Citeşte şi Este sau nu aerul din maşină cancerigen? Află ce spun specialiştii, pe RomaniaTV.net

Migrene şi sinuzită. Inflamarea sinusurilor nazale este, de regulă, provocată de infecţii bacteriene sau virale, dar mai poate fi cauzată şi de reacţii alergice (la polen, la praf, poluanţi), aerul uscat, sistemele de ventilaţie etc. Alte afecţiuni cauzate de aerul rece sunt rinitele, faringitele şi răguşeala.

Cum să-ţi răcoreşti casa pe timp de vară, fără aer condiţionat, pe RomaniaTV.net

Afecţiuni oculare. Afecţiuni oculare cum ar fi conjunctivita sau blefarita pot să apară atunci când aparatul de aerul condiţionat este utilizat excesiv şi când filtrele aparatului nu sunt curăţate cu regularitate. La persoanele sensibile, curenţii de aer pot favoriza şi apariţia infecţiilor urechii- otita medie.

Află ce alte boli provoacă aerul condiţionat pe Romaniatv.net.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent