· articole
· intamplari

Ce calități are un scutec bun?




Alegerea unui scutec de calitate pentru copilul tău poate părea o misiune dificilă la prima vedere, având în vedere multitudinea de modele și de branduri de pe piață.

Toate par la fel, având același rol, însă există diferențe între ele. În cele ce urmează, îți arătăm detaliile de care să ții cont, pentru a fi sigură că ai ales un scutec de calitate.



Capacitatea de absorbție


În primele luni de viață, este necesar ca puiul să poarte scutece foarte absorbante, ținând cont de alimentația bazată, exclusiv, pe lapte. Cum, în această perioadă, copilul urinează mai des și are scaune moi, scutecul trebuie să absoarbă rapid lichidele și să nu permită scurgerile. Pielea copilului trebuie să rămână permanent uscată, și dacă nu poartă un scutec bun, există riscul apariției iritațiilor.

Măsura potrivită


Pentru a-și face bine treaba pentru care au fost concepute, scutecele trebuie să fie potrivite pe măsura copilului. Unul prea mic îl strânge și îi produce disconfort, iar copilul va fi „morocănos”, în timp ce un scutec mare va permite scurgerea lichidelor pe lângă el. 
Mulți părinți au dificultăți în a stabili ce mărime poartă copiii în primele luni de viață, mai ales că aceștia cresc rapid. Nu te îngrijora! Pe ambalajul unui scutec de calitate vei găsi, întotdeauna, detalii care să te ajute să alegi mărimea potrivită. Spre exemplu, scutecele Pampers au înscris pe ambalaj atât măsura, cât și greutatea copilului căruia i se potrivește, așa că poți merge la cumpărături, dacă știi câte kilograme are micuțul tău.

Forma anatomică


Este o altă caracteristică importantă pe care trebuie să o aibă un scutec, întrucât o formă perfect anatomică îl face mai comod și mai ușor de purtat. Un scutec de calitate arată ca un chilot și se mulează perfect pe corpul copilului, în timp ce scutecele mai slabe calitativ au o formă pătrățoasă. Un astfel de model împiedică bebelușul să se miște, îl incomodează, iar acest lucru se poate observa, cu ușurință, la mers.
În afară de disconfortul creat copilului, purtarea unor astfel de scutece pe termen lung poate provoca probleme serioase care, îi vor afecta dezvoltarea normală.

Tipul de material


În contact permanent cu pielea copiilor, materialul scutecelor trebuie să fie moale și fin, ca să nu provoace iritații și disconfort. Producătorii serioși au și oferte de scutece din materiale speciale, destinate pruncilor cu pielea mai sensibilă, în timp ce alți fabricanți se limitează doar la scutecele „de serie”.

Cum trebuie să cumperi scutece pentru copilul tău


Acum, că ai aflat caracteristicile unui scutec de calitate, hai să vedem de câte ai nevoie și cum să îți faci aprovizionarea, ca să nu rămâi în pană sau, dimpotrivă, cu multe scutece prea mici!
Oricât de bun absorbant ar fi, un scutec trebuie schimbat la câteva ore. De regulă, este nevoie de 5-6 pe zi, așa că, fă un calcul pe baza acestor date, când mergi la cumpărături. Nu încerca să îți faci stocuri prea mari de scutece de aceeași mărime! Copiii cresc foarte repede, cel puțin în primii doi ani de viață, și riști să rămâi cu ele nefolosite și cu banii dați. Dacă ții, totuși, să ai o rezervă, urmărește cât a luat în greutate copilul, în primele luni de viață, și calculează ritmul de creștere pentru perioada următoare. Apoi, pe baza acestui ritm estimat, cumpără scutece de mărimi diferite, pe care să le folosești la momentul potrivit.
Ca fapt divers, mai trebuie să știi că numărul de scutece necesare unui copil în primul an de viață se învârte în jurul pragului de 3.000 de bucăți, conform unei estimări făcute de Academia Americană de Pediatrie.  
Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash.





"Ce calități are un scutec bun?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent