· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce este o banca de celule stem?

Conceptul traditional de banca nu mai este valabil atunci cand vorbim de celule stem, aceasta nemaiavand legatura cu banii, ci cu ceva mult mai important: sanatatea noastra si a copiilor nostri. O banca de celule stem, un termen pe care l-am auzit frecvent in ultima vreme, este o unitate specializata in care se analizeaza, proceseaza si stocheaza
cordcenter.ro/wikistem_/celulele-susa.html">celule susa prelevate in momentul nasterii si care pot fi folosite in tratamentele a peste 80 de boli severe.

Celulele stem (sau celule susa) apar imediat dupa momentul fecundarii. Din acestea se formeaza in etapele urmatoare toate organele si tesuturile copilului si, ale viitorului adult. Capacitatea acestor celule, de a se diferentia in tipuri de tesut uman, a fost analizata si utilizata pana acum in sute de studii clinice menite sa gaseasca tratamente pentru boli precum leucemia, boala Hodgkin, unele tipuri de cancer, talasemia majora si multe alte boli care afecteaza in prezent mii de copii in Romania.Tipul si forma tratamentelor in care se folosesc celulele susa avanseaza pe zi ce trece si, desi este un domeniu relativ nou, cercetatorii anticipeaza un numar si mai mare de boli ce vor putea fi tratate cu celule stem, unii chiar apreciaza ca numarul acestora se va dubla sau tripla in anii urmatori. Celulele susa pot fi pastrate, in conditii optime, peste 20 de ani, cea mai veche grefa avand deja 25 de ani, astfel ca pot fi folosite, in caz de nevoie chiar si peste ani cand avansul medicinei moderne va cunoaste noi culmi.

O banca de celule stem, precum Cord Blood Center Medical, ofera toate serviciile necesare pentru ca orice parinte sa ofere o centura de siguranta copilului sau, in caz de nevoie. Aceasta ofera toate informatiile pe care fiecare parinte trebuie sa le stie, asistenta la prelevare, kitul de recoltare, procesarea grefei de celule stem si depozitarea acestora in conditii optime biologice si de securitate la cele doua banci Cord Blood Center Medical din Romania.

Mai mult decat o banca de celule stem obisnuita, aceasta ofera si suport financiar in cazul in care un copil care are depozitate celule stem in una din bancile Cord Blood Center Medical. In 2013 aceasta a sustinut doi pacienti romani in varsta de 3 ani pentru a beneficia de transplant cu celule stem in SUA, respectiv Franta.

Orice parinte doreste sa ii ofere copilului o viata sanatoasa, iar astazi este posibil sa ii ferim pe cei mici chiar si de cele mai grave afectiuni. Pentru mai multe detalii despre bolile tratate si eficienta celulelor stem cereti ajutorul consultantilor Cord Blood Center Medical care sunt pregatiti sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie.

Powered by SEO monitor.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent