· articole
· intamplari

Ce faci cand vede Mosi peste tot?png?width=545"/>
Ei, da. Personajele cu căciuliţă roşie, cu barbă albă şi cu sac plin sunt peste tot: şi la supermarket, şi la grădi, şi pe stradă. Deja copilul tău a intrat la idei.

Micuţului tău i se pare ciudat că o puzderie de Moşi Crăciuni au invadat oraşul. Păi, parcă-i spuseseşi că e numai unul şi că nu-l vede nimeni, cu excepţia copiilor cuminţi. Micuţul este tulburat, iar incapacitatea ta de a-i da un răspuns imediat îi sporeşte mirarea. Desigur, ai să-i spui într-o zi adevărul. însă nu acum. Dar ce-i spui totuşi?

Explicaţii, de la caz la caz

Sunteţi la mall şi micuţul tocmai a dat nas în nas cu unul din nenumăraţii Moşi care l-au întrebat deja dacă a fost cuminte şi dacă a compus o scrisorică cu ce-şi doreşte. Mai faceţi doi paşi. şi alt Moş apare din senin şi, neinspirat, pune acelaşi set de întrebări. Înainte de a-l alunga discret pe „bătrânelul“ inoportun sau de a da tot felul de explicaţii justificative, încearcă întâi să observi dacă puiul tău pare intrigat de ce se întâmplă sau consideră asta un episod firesc.

Ce faci. Urmăreşte evoluţia prichindelului. Dacă îl simţi încă credul, dacă încă e fascinat de personajul care mână reni şi aduce jucării o dată pe an, nu-i strica plăcerea. Dar dacă tot trebuie să-i explici invazia de personaje magice, spune-i năzdrăvanului adevărul: Moşii din centrele comerciale nu sunt de fapt decât persoane deghizate, care vor să-i îndemne pe cei mari să cumpere cât mai multe produse din magazin.

Ce-i zici. „Moş Crăciun, cel adevărat, vine numai atunci când copiii dorm“.Poate a încetat să creadă

Poate toate întrebările pe care ţi le pune, legate de „inflaţia“ de Moşi Crăciuni, nu sunt decât pentru a-i confirma o bănuială. Anume, aceea că venerabilul bătrânel de fapt nu există. Sunt copii care cred în Moş Crăciun pentru foarte puţin timp. Poate şi copilul tău face parte din categoria asta.

Ce faci. Nu e cazul să faci o dramă din asta şi să-i mărturiseşti imediat: „Vai, dragul meu, recunosc că te-am minţit!“. Verifică mai întâi dacă năzdrăvanul chiar nu mai crede în povestea cu „ho-ho-ho“ şi cu jucăriile aruncate pe horn. Ai să simţi imediat dacă e încă dornic să creadă. În schimb, dacă-i observi scepticismul, spune-i adevărul.

Ce zici. Mărturisirea că „ştii, moşul nu există“ integreaz-o cumva în istoricul familiei. Spune-i că şi tu, la vârsta lui, ai crezut în miracolul cu barbă albă. şi că trebuie să păstreze secretul faţă de colegii lui sau frăţiorii care încă mai cred.

Articol preluat din revista Mami
Text: Loreta Budin.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent