· articole
· intamplari

Ce inseamna sa salvezi o viataMamele din România şi din alte ţări industrializate nu se mai gândesc de mult la tetanos ca la o ameninţare cumplită pentru bebeluşii lor. În unele zone defavorizate din lume, situaţia este cu totul alta: 170 de milioane de mame şi copii din ţările slab industrializate sunt ameninţaţi de tetanosul maternal şi neonatal.

Pentru ei, orice ajutor este esenţial şi face o diferenţă enormă: diferenţa între viaţă şi moarte. Dacă ai şti că poţi să îi ajuţi pe aceşti copii să se dezvolte sănătos şi pe mamele lor să se bucure de zâmbetele şi creşterea bebeluşilor lor, şi asta printr-un gest foarte simplu, de ce nu ai face-o? Pampers® şi UNICEF îţi dau şansa de a face o diferenţă pentru aceste persoane, prin intermediul campaniei „1 pachet = 1 vaccin”.

Începută în 2006 în Europa şi implementată, din 2008, şi în România, campania a dus deja la donarea a 300 de milioane de vaccinuri anti-tetanos.

Este greu să îţi imaginezi ce înseamnă să pui în pericol viaţa copilului tău pentru că nu ai acces la un vaccin de rutină. Pentru femeile din ţările mai puţin dezvoltate, aceasta este o realitate pe care o înfruntă zilnic şi despre care am putea povesti zile întregi. Bridget Anum din Camerun este una dintre aceste femei, pentru care tetanosul a însemnat condamnarea la moarte a nepoatei ei de numai 15 zile. Şi asta pentru că fiica ei nu fusese vaccinată niciodată împotriva tetanosului. În urma acestei experienţe tragice, ea şi-a dat seama că este obligatoriu să se vaccineze pentru ca viitorii ei copii să fie protejaţi de această maladie nemiloasă, care îşi găseşte cel mai bun mediu în ţările care oferă condiţii mai puţin bune de trai, lipsite de o igienă corespunzătoare şi un sistem de sănătate adecvat.

O astfel de ţară este şi Coasta de Fildeş, unde peste 30% din mortalitatea maternală şi neonatală este cauzată de tetanos, rata mortalităţii infantile ajungând la 89 din 1000 de naşteri. Într-o zonă răvăşită de conflicte şi lipsită de o infrastructură adecvată a sistemului de sănătate, eforturile depuse pentru finalizarea procesului de vaccinare în toate regiunile ţării sunt mari şi cu ajutorul tuturor parinţilor ce susţin campania Pampers® UNICEF rezultatele sunt uimitoare. Începând cu anul 2008 de când România s-a alăturat campaniei „1 pachet = 1 vaccin” părinţii din România au ajutat la donarea a peste 4,6 milioane de vaccinuri ce au ajutat la salvarea unor vieti.


Elysée, o femeie de 23 de ani din Madagascar este doar una dintre mămicile care au fost vaccinate şi care vorbeşte despre asta, conştientizând şansa primită: „Vaccinarea nu mă protejează doar pe mine de tetanos, ci şi pe viitorii mei copii. Am venit aici pentru a avea grijă de mine şi de familia mea, pentru a nu ne îmbolnăvi. Şi vreau să transmit un mesaj tuturor femeilor din comunitatea mea care nu au venit astăzi: ar trebui să veniţi aici! Nu vă poate face decât bine!”.

Pentru ca tot mai multe femei ca Elysée să aibă o şansă la o viaţă sănătoasă alături de copilul lor, Pampers® lansează, alături de UNICEF, un nou apel către mamele din România. Cu un gest simplu, pe care îl faci pentru ca bebeluşul tău să se dezvolte sănătos şi armonios, poţi ajuta mamele şi copiii din ţările defavorizate să scape de ameninţarea tetanosului şi să se bucure de şansa la o viaţă sănătoasă. Când ştii că, printr-un gest atât de simplu, poţi sa contribui la salvarea vieţii unui bebeluş, ce te-ar putea opri să o faci?


Susţinătorii campaniei în 2010

- Nico, Analia Selis, Anca Turcaşiu, Andreea Berecleanu, Rita Mureşan, Bianca Brad şi Chris Simion, carora li s-au alăturat Mihaela Cernea, Wilmark, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Andi Moisescu, psihologul Cristiana Haica şi mama ambasador al campaniei, Tanta Nedelcu, invită toate mamele din România să sustină campania 1 pachet = 1 vaccin in 2011.

"Ce inseamna sa salvezi o viata" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent