· articole
· intamplari

Ce invata copiii prin sportjpg?width=545"/>
Practicarea unui sport in copilarie aduce multiple beneficii copilului tau. Incurajeaza-l sa isi gaseasca un sport adecvat fizicului sau si pe care sa il poata practica tot timpul anului. Astfel va reusi sa-si dezvolte abilitatile necesare succesului in viata.

Obiective. Prin practicarea unui sport, cei mici vor putea sa isi seteze singuri obiective realizabile, pentru ca isi vor cunoaste propriile puteri. Depasirea limitelor poate fi de asemeni un obiectiv pentru ei, ceea ce ii va determina sa fie consecventi si sa munceasca pentru a-si atinge scopul.

Competitie. Viata este facuta in asa fel incat in permanenta sa fim in competitie cu cei din jurul nostru. Aceasta este si frumusetea sportului, de a fi mai bun decat ceilalti adversari si constituie unul dintre cei mai buni motivatori pentru a-ti atinge obiectivele. Copilul tau va invata ca trebuie sa munceasca pentru a fi cel mai bun si pentru a obtine satisfactii.

Incredere in sine. Drumul catre succes este presarat de multe capcane. Micutul tau trebuie sa inteleaga ca va da gres de multe ori si ca asta nu trebuie sa il determine sa renunte. Din contra, cu perseverenta el trebuie sa isi asume greselile sau lipsurile pentru a gasi noi modalitati de a ajunge acolo unde vrea.

Sursa: parenting.org
Traducere: Elena Stanciu.
"Ce invata copiii prin sport" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent