· articole
· intamplari

Cele mai bune ceaiuri pentru bebelusijpg?width=258&height=400"/>
Nimeni niciodată nu ne-a spus că ceaiul ne-ar putea dăuna sănătății în vreun fel, poate doar excesul. Să fie acest lucru valabil oare și la bebeluși?

Pentru noi, ca și adulți, ceaiul reprezintă o soluție bună, ieftină și rapidă pentru foarte multe probleme de sănătate. De la problemele digestive, tuse supărătoare sau menținerea siluetei, pare să existe câte un ceai pentru fiecare problemă.

Deși ceaiurile par să facă minuni în multe situații, nu orice tip de ceai este potrivit și pentru micuții noștri și de aceea este important să știm care sunt cele mai bune ceaiuri pentru bebeluși .

Ce se recomandă
În general, părinții vor să apeleze la ceaiuri pentru cei mici atunci când ei trec prin experiența dureroasă a colicilor. Cu toate aceastea, este bine să ne ferim de ceaiuri până cel mic atinge vârsta de 6 luni. În ceea ce privește colicile, ceaiul de anason este deseori folosit de părinți dar trebuie să aveți mare grijă la cel cumpărat de pe piețe internaționale deoarece există un anumit anason japonez care conține ingrediente nocive pentru bebeluși.

După vârsta de jumătate de an, ceaiurile devin un pic mai sigure pentru cel mic. Oferite cu moderație, ele pot ajuta bebelușul prin reglarea digestiei și pentru ameliorarea durerilor atunci când îi cresc dinții. Ceaiul de mușetel este foarte bun pentru cei mici, dar și cel din chimen sau chimen dulce. Este recomandat să evitați pe cât posibil ceaiurile instant sau la plic și să apelați mai degrabă la plantă. Ceaiurile la plic sunt garnisite cu zahăr sau îndulcitori pentru ameliorarea aromei, fapt nociv pentru cei mici.

Ce riscăm
Așa cum știi deja, alimentația celui mic la o vârstă fragedă necesită o atenție foarte specială deoarece sistemul imunitar al copilului nu este dezvoltat suficient de mult pentru a se apăra pentru boli. Deși pentru noi pare un pic incredibil, ceaiul îi poate face rău bebelușului. Îi reduce semnificativ pofta de mâncare, astfel încât cel mic nu mai este la fel de dornic de a gusta din laptele matern. Așa cum am menționat mai sus că sunt mulți părinți care îi dau celui mic ceai de anason pentru ameliorarea durerilor cauzate de colici, trebuie să informăm că aceste efecte benefice nu au fost niciodată demonstrate din punct de vedere medical.

Trebuie să fii foarte atentă când îi cumperi celui mic ceaiuri din comerț pentru că multe din ele folosesc îndulcitori pntru un gust mai plăcut. Astfel, îl expui pe cel mic pericolului cariilor. Alt lucru ce necesită atenția ta este posibilitatea ca cel mic să dezvolte alergii la anumite plante cum ar fi ambrozia sau gălbenelele. În general, este bine să îi dai celui mic doar lapte matern și formulă în primele 6 luni ale vieții.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent