· articole
· intamplari

Cele mai bune filme de animatie de la Globurile de Aur 2013jpg?width=545"/>
Dupa ce a castigat Globul de Aur pentru Cel mai bun film de animatie, Brave se anunta favorit la categoria sa la premiile Academiei Americane de Film (premiile Oscar, 24 februarie).

Brave – Globul de Aur pentru Cel mai bun film de animatie
Brave (Neinfricata) - o are in centru pe printesa Merida, o arcasa iscusita si o fire razboinica. Povestea captivanta se petrece in Scotia unde, in incercarea de a-si croi un drum in viata, Merida este nevoita sa isi salveze regatul de un blestem cumplit. Regizorii Mark Andrews, Steve Purcell si Brenda Chapman au lucrat la realizarea acestui film impreuna cu Kelly MacDonald, Billy Connolly, Emma Thompson si Julie Walters.

Ceilalti nominalizati la Oscar
Frankenweenie
Este povestea lui Viktor, un baietel care regizeaza filme cu monstri, ajutat de catelul lui, Sparky. Cand acesta este lovit de o masina, Viktor decide sa il readuca la viata. Rezultatul nu este asa cum asteapta, iar catelul nu mai seamana cu Sparky ci este, mai degraba, un monstru. Victor trebuie sa demonstreze tuturor ca, in ciuda aparentelor, cainele este acelasi prieten loial ca intotdeauna.

The Pirats – Band of Misfits
Dupa nenumarate umilinte si incercari esuate de a castiga premiul „Piratul Anului”, piratul Captain si echipajul sau ciudat pornesc in aventuri incredibile care ii duc in Londra din perioada Victoriana unde intalnesc numeroase personaje cu intentii malefice.

Wreck-it Ralph (Ralph – Strica-Tot) este inspirat dintr-un joc video din anii ’80, unde Ralph, care a fost mereu in umbra personajului pozitiv, viseaza sa fie iubit public si se lupta entru a deveni erou.

Paranorman
In oraselul Blithe Hollow exista un baietel pe nume Norman Babcock, care are darul de a vorbi cu persoanele de pe lumea cealalta, dar nimeni in afara de prietenul sau, Neil, nu crede in ciudata lui abilitate. Norman ajunge sa se lupte pentru micutul sau orasel cu o gramada de spirite rele din cauza unul blestem in spatele caruia se ascunde un adevar infricosator.

Premiile Oscar 2013
Globurile de Aur sunt un preambul al decernarii premiilor Oscar unde vom afla, printre altele: Cel mai bun film, Cel mai bun film strain, Cel mai bun actor, Cea mai buna actrita, Cel mai bun actor intr-un rol secundar, Cel mai bun regizor etc. Desi pe lista scurta de propuneri pentru nominalizari la categoria Cel mai bun film strain s-a aflat si pelicula romaneasca Dupa Dealuri, in regia lui Cristian Mungiu, acesta nu a fost inclusa in lista finala a nominalizatilor.

Text: Andra Costea.
"Cele mai bune filme de animatie de la Globurile de Aur 2013" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent