· articole
· intamplari

Cele mai frecvente accidente in casagif?width=545"/>
Nu e greu sa il protejezi pe cel mic daca stii care sunt cele mai frecvente accidente in casa si cum pot fi evitate.

Părinții au o responsabilitate foarte mare atunci când iau măsurile necesare de precauție, pentru siguranța copiilor lor, în propria casă. Majoritatea părinților cunoaște pericolele reprezentate de prize, cuțite, sticle și alte obiecte comune, ușor de găsit în orice locuință. Există, de asemenea, o sumedenie de obiecte surprinzătoare, la care nu te-ai gândi că pot deveni un pericol pentru copii. Iată câteva dintre cele mai frecvente accidente ce se pot întâmpla în casă, și cum să acționezi în astfel de situații de urgență.

Căzăturile și loviturile
Diverse obstacole din casă, curiozitatea și instabilitatea copilului dar și nesupravegherea sunt cele mai întâlnite cauze ale căzăturilor copiilor. Poți evita situațiile neplăcute supraveghindu-l în permanență și ajutându-l să se deplaseze în cazul în care abia face primii pași. Un alt mod de a preveni căzăturile este să menții podeaua liberă de obiecte ce pot reprezenta obstacole pentru copil, iar dacă această are suprafață alunecoasă, acoper-o cu un covoraș antiderapant. Este de asemenea important să montezi un grilaj special pentru copii la capetele scărilor interioare; căzăturile pe scări sunt foarte frecvente în cazul celor mici.

Sufocarea
Cam o treime din accidentele de sufocare sunt direct corelate cu mâncarea, dar copiii pot înghiți diverse obiecte mici pe care le găsesc prin casă, așa că este bine să le păstrezi în locuri sigure și să îi limitezi accesul la astfel de obiecte. Respectă întotdeauna indicațiile de vârstă de pe ambalajele jucăriilor deoarece multe conțin părți mici ce pot fi ușor înghițite de copii. În cazul în care copilul se sufocă, poți executa manevra Heimlich, iar dacă situația te depășește, apelează 112.
Atunci când așezi un bebeluș pe un pat moale, cu perne moi sau lângă jucării mari de pluș, ai grijă să nu îl lași să stea cu fața în jos. Pungile de plastic reprezintă un alt risc major pentru copii, iar atunci când îl hrănești, taie mâncarea în bucăți de dimensiuni potrivite, astfel încât el să o poată înghiți ușor.

Otrăvirea
Unul dintre cele mai frecvente accidente casnice este ingerarea accidentală a unor substanțe toxice. Astfel de accidente pot fi prevenite poziționând toți detergenții, medicamentele și produsele de curățare în dulapuri sau pe rafturi speciale, la înălțime, unde copiii nu pot ajunge. Etichetează toate produsele chimice toxice care nu se mai află în recipientul original și pot fi dăunătoare copilului, pentru a evita să rămână la îndemână lui. În niciun caz nu îi spune că medicamentele sunt dulciuri (deși este foarte tentant, atunci când nu vor să le ia), pentru că va fi mereu atras de ele.

Incendii și arsuri
Cele mai des întâlnite cauze ale incendiilor și arsurilor sunt dispozitivele fierbinți lăsate la îndemâna copiilor, temperatura nepotrivită a hranei copilului și aparatele electrocasnice lăsate nesupravegheate. Este important să nu gătești atunci când ții copilul în brațe. Mai mult, dacă este mai mare și poate înțelege, explică-i să nu stea aproape de aragaz atunci când gătești pentru că este o zonă periculoasă. Folosește ochiurile din spate ale aragazului, și atunci când iei mâncarea de pe foc, poziționează oalele departe de marginea mesei sau a blatului de bucătărie. Asigură-te întotdeauna că mâncarea sau băuturile pe care i le oferi au o temperatură potrivită și verifică apa din cadă înainte să pui copilul în cadă. De asemenea, nu porni apa caldă atunci când copilul se află deja înăuntru.
Ai grijă să nu rămână la îndemână copilului, brichete, lumânări sau chibrite și instalează în casă alarme de incendiu.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent