· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce medicamente nu trebuie combinate cu alcoolul

Este extrem de important să acordaţi o atenţie deosebită atunci când administraţi medicamente, mai ales atunci când luaţi mai multe medicamente în aceeaşi perioadă, deoarece acestea pot interacţiona. Mai mult, există o serie de medicamente care nu trebuie combinate cu alcool, deoarece pot apărea numeroase complicaţii periculoase.

Tot mai numeroase sunt cazurile în care tinerii îşi pierd viaţa din cauza alcoolului, a drogurilor şi mai ales din cauza combinării alcoolului cu diferite substanţe medicamentoase.

Citeşte şi
romaniatv.net/pisezi-sau-spargi-medicamentele-inainte-sa-le-administrezi-iata-la-ce-riscuri-te-expui_131977.html">Pisezi sau spargi medicamentele înainte să le administrezi? Iată la ce RISCURI te expui

Atât consumul de alcool, cât şi majoritatea medicamentelor forţează ficatul să lucreze în plus. Pe lângă munca depusă şi efortul suplimentar, ficatul trebuie să ajute la descompunerea unor substanţe care îi fac rău. Toxicitatea la nivelul ficatului este cu atât mai mare, cu cât consumăm mai multe substanţe toxice deodată. Riscurile care rezultă din combinarea unor medicamente cu alcoolul sunt extrem de grave şi pot conduce chiar şi la deces.

Citeşte şi Medicamente interzise în străinătate, vândute în farmaciile din România

RISCURILE combinării medicamentelor cu alcool

1. alcool + tranchilizante (benzodiazepine, ca Valium, Xanax şi Ativan): depresia sistemului nervos central, dificultăţi de coordonare, comă, risc ridicat de supradoză şi deces.

Mai multe medicamente pe care nu trebuie să le combini cu alcoolul peRomâniaTV.net.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent