· articole
· intamplari

Ce mesaje NU trebuie sa-i transmiti copilului, pentru a-l ajuta sa indrageasca scoala
"Imaginea despre școală pe care ar trebui să o formăm copiilor noștri încă de acasă este una de bucurie și nu de încrâncenare.

Este una a evoluției și nu a competiției cu ceilalți. A competiției cu sine și cu propriile limite", te sfătuiește psihologul Ligia Moise.

Viziunea unui copil despre ceea ce urmează să facă la școală este formată de cuvintele pe care le aude la noi, adulții. Eu cred că în primii ani de școală nici nu putem vorbi de îngrijorarea copilului ca sentiment clar al lui. Pentru că, mai ales în primul an, copilul nu are reprezentarea a ceea ce înseamnă să mergi la școală, ce presupune această activitate și nu are reprezentarea a ce influența va avea asta asupra lui. Tot ceea ce știu este ceea ce le-a povestit mami și tati sau bunicii ori frații mai mari, explică psihologul.

Nu transmite copilului fricile tale despre scoala

Dacă informațiile sunt de genul: "E greu și e concurență mare", "Trebuie să fii cel/ cea mai bun/ ă", "Trebuie să fii serios și să înveți ca să nu te certe doamna" sau "Trebuie să înveți bine ca să mă faci fericit/ ă", atunci sentimentul creat copilului este de angoasă, de presiune a familiei, dar și de presiune socială.

Sursă: revista MAMI/ Ligia Moise, psiholog clinician și terapeut de familie, Foto: 123RF.

"Ce mesaje NU trebuie sa-i transmiti copilului, pentru a-l ajuta sa indrageasca scoala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent