· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce nu vor mai avea voie profesorii sa faca

Ministerul Educaţiei a iniţiat un proiect de Cod Etic pentru învăţământul preuniversitar, principalele lui teme fiind legate de comportamentul profesorilor faţă de elevi, precum şi de combaterea corupţiei din şcoli.

Schimbări RADICALE în Legea educaţiei. Elevii nu mai pot fi
net/schimbari-radicale-in-legea-educatiei-elevii-nu-mai-pot-fi-pedepsiti-de-profesori_109625.html">pedepsiţi de profesori

În proiectul Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar le este interzisă profesorilor orice activitate care ar putea să ducă la fapte de corupţie. Traficul de influenţă şi favoritismul în procesul de evaluare la clasă sunt interzice, iar profesorii nu-i pot ameninţa pe elevi să le facă anumite servicii sau să le ofere cadouri.

Noi condiţii pentru organizarea taberelor, excursiilor şi expediţiilor şcolare

Codul de etică interzice colectarea de fonduri de la elevi sau de la părinţii acestora pentru cadouri sau pentru protocolul destinat cadrelor didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor naţionale, olimpiadelor şi altor concursuri şcolare.

Autorităţile locale din Capitală vor să introducă CARTELE DE ACCES în şcoli

Totodată, proiectul Codului de etică prevede că profesorii nu pot face meditaţii cu elevii din unităţile de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea, în schimbul unor avantaje materiale sau financiare.

Cadrele didactice nu pot implica elevii în activităţi de partizanat politic şi de prozelitism religios, în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în afara acestora.

Află mai multe interdicţii ale profesorilor pe RomâniaTV.net.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent