· articole
· intamplari

Ce pericole neașteptate îi pândesc pe copii în propria casă și cum le poți evitajpg?oh=e2be206f220120f07cc6f2d693778cdb&oe=57ADB30B&__gda__=1470700129_b62d5371ce9ec4055cb2c8bfad7698da"/>
Fiecare copil este pândit, în propria casă, de câteva pericole surprinzătoare, însă părinții responsabili pot lua, cu multă ușurință, câteva măsuri menite să-i protejeze pe cei mici.

Cei mai mulți părinți sunt, în zilele noastre, foarte precauți atunci când vine vorba despre siguranța copiilor. Ei țin substanțele periculoase într-un loc unde nu pot fi atinse de cei mici, îi feresc pe copii de apa fierbinte, iar cuțitele sunt încuiate în sertar.

Există, însă, și alte pericole pe care cei mici le confruntă zi de zi, fără ca părinții să-și dea seama de asta. Indiferent cât de precauți sunt adulții, întotdeauna poate apăra o situație neprevăzută care te va face să te întrebi: „Oare cum de nu m-am gândit la asta?”.
Acesta este și motivul pentru care cel mic ar trebui supravegheat încontinuu, însă într-un mod discret, pentru a nu-i afecta dezvoltarea independenței și a unei personalități puternice.

Cea mai la îndemână soluție pentru a-i supraveghea pe cei mici vine din partea unor astfel de echipamente de supraveghere, care sunt foarte ușor de instalat și ale căror prețuri sunt reduse cu până la 55%. În acest fel, părinții se asigură că pot fi mereu cu ochii pe cei mici, pentru a le veni în ajutor imediat ce consideră că s-a întâmplat un accident.

Iată care sunt pericolele mai puțin evidente care îi pândesc pe cei mici și cum le poți evita:

1. Mobila grea
Copiii sunt renumiți pentru apetența lor pentru a se cățăra pe diferite obiecte, inclusiv pe dulapuri sau pe vitrine. Dacă aceste obiecte de mobilier nu sunt bine ancorate, ele pot să cadă cu tot cu cel mic sau chiar pe copil. Cumpără elemente de mobilier foarte stabile și ancorează-le de perete, pentru a te asigura că astfel de accidente nu se pot întampla.

2. Plantele
Multe plante, inclusiv cele de grădină sau de apartament, sunt otrăvitoare pentru adulți și cu atât mai preiculoase pentru copii. Aceștia pot să le mănânce din curiozitate, pentru a afla ce gust au. Asigură-te că în curtea ta sau chiar în apartament nu crești plante otrăvitoare sau renunță imediat la cele care ar putea fi periculoase pentru copil.

3. Umiditatea și mucegaiul
Deși nu pare un pericol major la prima vedere, umiditatea favorizează apariția mucegaiului, care genereaza probleme respiratorii atât pentru adulți, cât și pentru copii. Reglează umiditatea cu ajutorul unui aparat reglator de umiditate și curăță mucegaiul de pe pereți atunci când copilul tău nu este acasă, după care aerisește foarte bine încăperea respectivă.

4. Plumbul
O cantitate mare de plumb în organism poate genera un coeficient de inteligență scăzut, dificultăți de învățare, probleme comportamentale și multe alte probleme în cazul copiilor. Știm că ai grijă ca cel mic să nu se intoxice cu plumb din cauza jucăriilor și vopselelor, însă știai că și țevile instalației de apă pot conține plumb? Apa caldă de la robinet conține o cantitate mai mare de plumb decât apa rece, așa că nu folosi decât apă rece pentru gătit. În plus, evită, pe cât posibil, consumul de apă de la robinet și oferă-i copilului tău apă potabilă cumpărată sau filtrată printr-un aparat special.

5. Musafirii
Știm că ții medicamentele încuiate și că îi ferești pe copii de substanțe nocive, însă prietenii care te vizitează ar putea avea în geantă astfel de lucruri foarte dăunătoare pentru cei mici.
Curiozitatea copiilor i-ar putea determina să cotrobăie în genți și să consume tot ceea ce găsesc acolo și pare comestibil. Atunci când ai musafiri, pune hainele și gențile într-un dulap sau într-un loc înalt, unde cel mic nu poate ajunge.

6. Așternuturile moi
În fiecare an, peste 900 de bebeluși mor sufocați în propriile așternuturi, în special din cauza păturilor moi. Asigură-te, atunci când îi pregătești pătuțul, că cearceaful și pătura sunt foarte bine prinse de marginea patului, pentru a fi sigur că cel mic nu se poate răsuci cu tot cu ele, așa cum are tendința în special în primul an.

Foto: pixabay.com
.
"Ce pericole neașteptate îi pândesc pe copii în propria casă și cum le poți evita" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent