· articole
· intamplari

Ce poti face dintr-o cutie de carton. 8 idei practice pentru copii
Învață-l pe copilul tău cum să transforme o banală cutie de carton în ceva special.

Puteți realiza împreună o valiză, o căsuță sau un teatru de păpuși, un acvariu, un garaj și alte lucruri neașteptate.

1. O cutie de scrisori.
Aveți nevoie de hârtie colorată, lipici și o carioca pentru a putea scrie „Cutie poștală” și numărul casei/ apartamentului.

2. Teatru de păpuși.
Celor mici le place să dea spectacole, iar un adorabil teatru de păpuși într-o cutie mai mare, pe măsura lor, este exact ce trebuie. Decupează pe trei laturi unul dintre pereții cutiei, fără să-l tai însă la bază, pentru a nu se desprinde de tot de cutie (acesta va fi un mic podium pe care puteți așeza figurine și mici elemente de decor). Mai aveți nevoie de hârtie colorată pentru a tapeta pereții cutiei, de puțin material pentru draperii, de niște mici marionete sau figurine potrivite pentru teatrul de păpuși și scena de teatru este gata!

Activitate creativa pentru copii. Pinguin amuzant din sticle de plastic

3. Cameră pentru păpuși.
Folosiți-vă de niște cutii mai mari de chibrituri pe care le veți așeza în cutia mare de carton în așa fel încât să obțineți mai multe camere cu vedere în exterior (cutiile pot fi așezate una lângă alta, dar și una peste alta ca la o casă cu etaj) pe care copilul le va decora cum va dori.

4. Altă idee de cameră pentru jucării.
De data asta puteți face mobilierul doar din hârtie: tăiați din reviste imagini cu ferestre, draperii, șeminee sau chiar elemente de mobilier. Lipiți-le în așa fel încât să stea în picioare, cu o talpă din hârtie fixată cu lipici de „podea”.

5. Hambar.
În cazul în care copilul are multe jucării animale, le poate construi într-o cutie de caton un hambar, cu grajduri, fân și tot ce trebuie.

6. Valiza.
Înveliți o cutie în hârtie colorată, atașați-i un mâner și decorați-o cu multe destinații în care v-ar plăcea să călătoriți. Faceți o poveste despre călătorii și gândiți-vă ce ați împacheta pentru drum.

Calendar 2016 pop-up

7. Garaj.
În cazul în care copilul are o colecție întreagă de mașinuțe, un garaj este exact ceea ce vă trebuie: lui - ca să învețe să fie organizat și ție ca să nu mai calci pe ele prin casă. Puteți picta benzi de circulație și să numerotați locurile din parcare.

8. Confecționați un acvariu
Taie un perete al cutiei și pictează-i interiorul cu albastru. Așază la baza acvariului câteva pietricele, pictează pe ceva vegetație marină și atârnă de partea de sus a acvariului niște pești colorați: decupați niște pești colorați sau desenați-i și decupați-i chiar voi, apoi prindeți-i cu ață de partea de sus a acvariului.

Foto: Guliver/ Thinkstock, Idei: Todaysparent.com, Editor: Adina Gruia
.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent