· articole
· intamplari

Ce produse nu trebuie sa fie in casa ta daca vrei sa ai grija de mediu
Grija și respectul față de mediu încep chiar de acasă.

Renunță la produsele care nu sunt biodegradabile, evită risipa de resurse și caută să nu mai ai în casă obiectele de mai jos.

În plus, multe dintre ele nu fac rău doar mediului înconjurător, ci sunt nocive și pentru sănătatea noastră. De asemenea, discută despre copilul tău despre cât este de important să aveți grijă de mediu și ce puteți face pentru planeta pe care locuim.

Obiecte din polistiren extrudat
Produsele de unică folosință din styrofoam (polistiren extrudat) nu sunt biodegradabile. Așa că, data viitoare când îți cumperi o cafea, să ai la îndemână o cană reutilizabilă sau folosește ca recipient un termos. Renunță la fast-food și folosește cât de des poți recipiente de depozitare din sticlă sau metal.

Obiecte din hârtie
Hârtia este biodegradabilă, dar având-o mereu la îndemână, avem tendința de a folosi în exces. S-a observat că prosoapele dbucătărie din hârtie și șervețelele tind să fie consumate în cantități prea mari, ceea ce reprezintă o risipă atât pentru resursele forestiere, cât și pentru portofelul tău. Dacă achiziționezi prosoape de hârtie sau șervețele, asigură-te că achiziționezi o variantă eco. O alternativă și mai bună este să folosești servețele și prosoape textile care se spală și reutilizează.

Obiecte din plastic
Obiectele din plastic reprezintă o dublă problemă: prima este că sunt utilizate, ca și cele din hârtie în exces, și - cum multe sunt de unică folosință - sunt aruncate imediat. A doua problemă este că nu sunt biodegradabile, așa că rămân în mediu. Prin urmare, încearcă să le speli și să le refolosești sau să le înlocuiești cu tacâmuri și farfurii normale care se spală ori metalice (pentru călătorii și drumeții).

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre zahar

Filtre albite cu clor
Îți place cafeaua și dimineața adori să te trezești în aroma cafelei preparate la filtru? Atunci trebuie să știi și faptul că filtrul albit cu clor este dăunător atât mediului, cât și sănătății. Dioxinele sunt substanțe chimice formate în timpul procesului de albire cu clor. Acestea contaminează apele subterane, aerul și au fost legate de cancer atât la oameni cât și la animale. Asigură-te că ai cumpărat filtre nealbite eco - mai sănătoase pentru tine și mediul înconjurător.

Cancer ovarian. Simptome si preventie

Ambalare în exces
Cât de des cumperi produse care sunt împachetate în numeroase straturi de folie sau material plastic? Excesul de ambalaj înseamnă risipă de resurse, deșeuri (care nu sunt biodegradabile) în plus și cheltuială inutilă. O mare parte din coșul tău de gunoi este format din materiale folosite la ambalaje (sacoșe, ambalaje de mâncare, pet-uri de apă etc), nu-i așa? Gândește-te la acest aspect când mergi la cumpărături, înlocuiește sacoșele de plastic cu cele textile, nu folosi pungi din plastic pentru orice produs și cumpără cât de des poți produse la vrac.

Foto: 123RF; Sursă material: Familyeducation.com, Editor: Adina Gruia.

"Ce produse nu trebuie sa fie in casa ta daca vrei sa ai grija de mediu" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent