· articole
· intamplari

Cercetare stiintifica. De ce este important sa ne spalam pe maini0-9/12107864_900422419994833_8751682696745321812_n.jpg?oh=8f9735cc9570bed0b1c0170e3c9334b5&oe=5684DABE"/>
Ai obosit să te tot rogi de copilul tău să se spele pe mâini înainte de a atinge mâncarea? Copiii mici au nevoie de mult timp pentru a deprinde acest obicei sănătos, iar cei mărișori preferă uneori să-l ignore. În general, copilul crede că, dacă mâinile lui arată curat, ele chiar sunt curate.

Această activitate vizuală îl va ajuta (ca și cea descrisă în De ce este nevoie sa ne spalam pe dinti ) să înțeleagă puterea germenilor și, de aici, de ce este important sa ne spalam pe maini. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de familiariza copilul cu cercetarea științifică.

Materiale necesare pentru aceasta cercetare stiintifica

• Două felii de pâine integrală (din cauza conservantilor, mucegaiul creste mai greu pe pâinea alba)
• Câte o pungă tip sandviș pentru fiecare felie.
• Marker permanent
• Clește curat
• Pulverizator

Cum procedați
Acest experiment funcționează cel mai bine după ce vă întoarceți de la locul de joacă și înainte ca cel mic să se spele pe mâini. Spune-i să se șteargă doar ori să-și frece mâinile una de alta pentru a îndepărta mizeriile vizibile (cei mai multi copii cred că acest lucru este suficient)
Ajuta copilul să noteze cu markerul cele două pungi cu “Atins” și “Neatins”.
Lasă copilul să se folosească de clește pentru a lua o bucată de pâine și să o pună în punga pe care scrie “Neatins”.
Spune-i să ia o altă felie și să o frece bine cu mâinile pe ambele părți, apoi să o pună în punga pe care este notat “Atins”. Înainte de a le închide, pulverizați puțină apă.
Puneți pungile pe raftul unui dulap și verificați-le constant, la câteva zile. Copilul trebuie să observe pe care dintre felii va apărea mai repede mucegai.

Ce se întâmplă?
Mucegaiul va apărea pe ambele felii, dar mult mai devreme și mai abundent pe felia pe care scrie “Atins”. Explică-i copilului că microbii pe care el nu îi vedea pe mâini (dar care existau acolo) au devenit hrană pentru mucegai. Cu siguranță, nu ar vrea să mănânce acești germeni, nu-i așa? Prin urmare, nu trebuie decât să se spele pe mâini înainte de fiecare masă!

Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: Education.com
Editor: Adina Gruia
.
"Cercetare stiintifica. De ce este important sa ne spalam pe maini" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent