· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce schimbări importante ii asteapta pe elevi in anul scolar 2014-2015

Anul şcolar 2014-2015 vine cu schimbări pentru elevi.
Manualele clasice se vor transforma în manuale digitale, iar cei mici vor învăţa fracţii matematice şi noţiuni de fizică încă din clasa a II-a.

net/incepe-noul-an-scolar-profesorii-nu-au-voie-sa-faca-meditatii-cu-elevii-de-la-clasa_169590.html">Profesorii NU AU VOIE să facă meditaţii cu elevii de la clasă

Elevii din clasele primare, gimnaziale sau de liceu vor avea de-a face cu materii noi în noul an şcolar. Este vorba despre materii opţionale. Elevii vor avea de ales între arhitectură, educaţie antreprenorială, istoria jazz-ului sau şah.

Rechizitele şcolarilor, prea scumpe pentru părinţi. Cât costă ghiozdanulelevului VIDEO

Programele vin în întâmpinarea cerinţelor de pe piaţa muncii şi pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilităţi şi competenţe esenţiale pentru carieră şi pentru viaţă. Programul de antreprenoriat familiarizează tinerii cu antreprenoriatul, ajutându-i să îşi definească idei de afaceri, potenţialii clienţi şi avantajele competitive. Prin exerciţii şi lucru în echipă, elevii învaţă ce presupune antreprenoriatul, de la cum se concepe o afacere şi ce calităţi are un lider până la cum se aduce pe piaţă un produs sau un serviciu cerut de clienţi şi cum se administrează un business pilot, potrivit unui comunicat emis de Junior Achievement România.

Ministerul Educaţiei îşi doreşte să introducă pe lângă manualele clasice şi manuale digitale. Deocamdată aceste manuale nu se află încă pe băncile şcolilor, însă reprezentanţii ministerului spun că este o situaţie temporară şi că problema va fi rezolvată în timpul anului.

Mai multe schimbări cu care se vor confrunta elevii în anul şcolar 2014-2015 pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent