· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce se intampla cu ora de religie din scoli. Ce spune ministrul Educatiei





Ministrul Remus Pricopie a declarat, referindu-se la ora de Religie în şcoli, că în momentul în care Parlamentul va corecta elementul de neconstituţionalitate semnalat de CCR, Ministerul Educaţiei Naţionale se va supune legislaţiei în vigoare.

Citeşte şi
html">Ora de religie facultativă ar putea băga în şomaj mii de absolvenţi de teologie

Sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul: în primul rând, trebuie respectată legea şi Constituţia şi tot cadrul instituţional în care se desfăşoară orele în şcoli. În acest moment, avem o lege, avem o decizie a Curţii Constituţionale (CCR) şi avem o procedură pe care Parlamentul sau Guvernul, după caz, trebuie să le parcurgă. Până când nu se decide la nivelul Parlamentului sau la nivelul Guvernului cum se va proceda în planurile de învăţământ şi în procedurile pe care le avem în şcoli, evident că nu se poate schimba nimic. CCR atrage atenţia asupra unui element de neconstituţionalitate, iar Parlamentul are obligaţia să-l regleze. În momentul în care Parlamentul va corecta această problemă, evident că ne vom supune legislaţiei în vigoare, a spus ministrul Educaţiei Naţionale, la finalul unui eveniment desfăşurat marţi după-amiaza, la sediul ministerului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Copiii expuşi la religie au dificultăţi în a distinge realitatea de ficţiune

Curtea Constituţională a României a constatat, în 12 noiembrie, că nu mai sunt obligatorii cererile pentru nefrecventarea orelor de religie, judecătorii apreciind că cei care doresc să urmeze cursurile acestei discipline trebuie să facă o solicitare în acest sens.

CCR a constatat că sunt neconstituţionale dispoziţiile art. 9 alin.2 teza întâi din Legea învăţământului 84/1995 şi ale art. 18 alin. 2 teza întâi din Legea educaţiei naţionale 1/2011.

Mai multe detalii despre ora de religie din şcoli pe RomâniaTV.net. .




Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent