· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ce se schimbă în învăţământul românesc din septembrie

Metoda interdisciplinară de predare, introdusă în învăţământul românesc în anul şcolar 2013-2014, la clasa pregătitoare şi clasa I, va intra şi la clasa a II-a, din toamnă, iar examenele naţionale vor fi date, din 2019, după modelul testelor PISA, spune ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

html">Schimbări majore în programa şcolară din toamnă. Elevii de clasa a II-a vor face FIZICĂ şi FRACŢII

Potrivit ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, elaborarea manualelor pentru toate ciclurile de învăţământ ar putea dura patru-cinci ani. Tot în contextul schimbărilor din învăţământ, Remus Pricopie a subliniat că un prim obiectiv a fost acela de a pune pe picioare un mecanism clar, coerent, transparent, iar mai departe „este treaba specialiştilor.

Structura finală a anului şcolar 2014-2015. Când încep încep elevii cursurile şi câte zile de vacanţă au .

Mecanismul în sine se construieşte în aproximativ un an, iar derularea lui corespunde ciclurilor de studii. Procesul a început deja. Toamna aceasta vom avea manuale noi, inclusiv în format digital, la clasele I şi a II-a. Vom continua cu programe şi manuale noi pentru celelalte clase. Spre exemplu, noile programe de istorie, la care se lucrează, vorpermite elevilor să înţeleagă mai bine conceptul european de «unitate în diversitate», prin analizarea ideilor şi momentelor ce au stat la baza formării identităţii naţionale româneşti, dar şi prin înţelegerea rolului nostru în Europa şi în lume. După cum aţi văzut, încă din clasa pregătitoare şi apoi clasa I şi a II-a, disciplina Limba şi literatura română se intitulează «Comunicare în limba română», iar Matematica -«Matematică şi explorarea mediului», care arată exact modalitatea de predare interdisciplinară. Din anul şcolar 2015-2016, vom avea programe şi pentru clasele a III-a şi a IV-a, a precizat Pricopie.

Citeşte continuarea pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent