· articole
· intamplari

Ce sporturi de iarna putem alege pentru micutii nostri
De la ce vârstă poate practica puiul tău un sport de iarnă? Și care sunt regulile de care trebuie să ții cont? Află tot ce trebuie să știi pentru un start perfect!

Ce este mai haios iarna decât un prichindel de câțiva anișori care schiază mai bine decât un adult începător? Sau decât un pui de om pe patine, care înconjoară patinoarul ca un artist în devenire?

De la 2 ani este pregătit …
… să schieze ajutat de tine.

Depărtează-ți schiurile astfel încât cel mic să stea între ele. Alunecați ușor și nu uita să-l apuci de subsuori pentru a-i oferi suport.

De la 3 ani este pregătit …
… să vă dați împreună cu sania. Micuțul trebuie să stea în funduleț, cu fața înainte, și nu pe burtă (copiii mici au capul mai mare, ceea ce îi face să fie mai predispuși la leziuni ale gâtului). Alege o pantă cu înclinație dreaptă, iar înainte de a porni sania verifică să nu fie obstacole pe drum (alte persoane, copaci sau mașini).

Între 4 și 6 ani este pregătit …
… să schieze singur. La aceste vârste, copiii își coordonează mai bine mișcările și sunt pregătiți să ia primele lecții de schi. Cel mai bine, cu un antrenor de schi. Însă dacă și tu sau tati știți să schiați, îl puteți învăța chiar voi.

În acest caz, specialiștii recomandă tehnica „hula-hoop“. Mai exact, folosiți un cerc de gimnastică în care intrați tu și puiul tău. Ține-ți copilul de la spate și schiază ușor, ajutându-l să te imite. Depărtează-ți schiurile cât mai mult și lasă-i spațiu să intre între ele. Odată ce a căpătat puțină încredere în el, poți încerca un ham de schi. Acesta este echipat cu corzi pe fiecare parte, astfel încât viitorul schior să înainteze ușor și să fie doar la cel mult patru metri și jumătate în fața ta.

Notă: majoritatea experților recomandă ca micuții care învață să schieze să nu folosească bețe. În schimb, spune-i copilului să-și țină mâinile pe genunchi; îl va ajuta să-și distribuie greutatea cum trebuie.

… pentru patinaj. Pentru prima lecție, alege un patinoar din orașul în care locuiți; de preferat este să nu mergeți la o oră de vârf, când este multă lume. La închirierea patinelor ține cont că acestea trebuie să fie cu o jumătate de număr mai mari decât mărimea pe care cel mic o poartă la pantofi.

Înainte de a intra pe patinoar, mergeți un pic pe podea cu patinele, apoi pe gheață, ținându-vă de balustradă, pentru a învăța cum să vă balansați. Când copilul capătă încredere în el, ia-l de mână și ajută-l să alunece până când e pregătit să patineze singur. Dacă îi place cu patinele, poți încerca să-l înscrii să ia lecții.

Între 5 și 8 ani este pregătit …
… pentru hochei pe gheață. Însă numai dacă cel mic are deja noțiuni de patinaj – știe cum să alunece, cum să se oprească și cum să se întoarcă. Alege un băț de hochei care să nu depășească bărbia copilului atunci când este pe patine. Puteți să exersați și să vă jucați de-a hocheiul pe gheață, iar dacă sportivul tău se arată interesat de joc, cel mai bine este să îl înscrii la o școală de hochei, pentru a învăța regulile jocului.

De la 9 ani este pregătit .
… pentru snowboarding. Cel mai important este să îi iei o placă de o măsură potrivită (o poți cumpăra sau închiria). Centrele de schi oferă și lecții de snowboarding pentru copii.

Articol preluat din revista Mami
Text: Natalia Florea.

"Ce sporturi de iarna putem alege pentru micutii nostri" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent