· articole
· intamplari

Ce sunt colicile si cum le prevenimpng?width=545"/>
Afla mai multe despre un fenomen prezent in viata majoritatii bebelusilor: colicile!

Din punct de vedere medical, este foarte greu să oferim o definiție concretă pentru colici. Ele se manifestă printr-o perioadă intensă de plâns și agitație și bebelușul prezintă o stare evidentă de disconfort. Nu trebuie să te panichezi, colicile sunt perfect normale în viața oricărui bebeluș și cu răbdare și atenție, îl putem ajuta pe cel mic să depășească această perioadă foarte repede.

Cum ne dăm seama că cel mic are colici
În general, este bine ca cel mic să vadă un doctor pentru a putea elimina orice alte probleme de sănătate care cauzează plânsul excesiv. Dacă cel mic nu are nici o problemă de sănătate, cel mai probabil ne confruntăm cu colici. Micuții sunt expuși colicilor cam între cea de-a doua săptămână de viață și până la maxim 4 luni. În medie, un bebeluș fără probleme de sănătate plânge aproximativ 3 ore pe zi, niciodată legate.

Un bebeluș care are colici va începe să plângă brusc și se va opri la fel de brusc. Durerile de burtă sunt foarte frecvente în cazul copiilor cu colici iar dacă pui mâna pe burtica lui, poți simți stomacul tare și bombat. Poți depista prezența durerilor de burtă după poziția celui mic. El își va ridica piciorușele la piept și va sta încolăcit. Spatele îl are arcuit și are gaze asociate durerilor.

Cum ameliorăm starea micuțului
Așa cum femeile apelează la trucul sticlei cu apă caldă ținută pe burtă, același lucru poate fi făcut și în cazul copiilor care au colici. Trebuie să ai grijă ca apa să nu fie fierbinte și să poziționezi sticla într-o manieră în care nu va aplica presiune pe burta celui mic. Faptul că îl iei în brate și îl legăni va ajuta foarte mult. Poți folosi și un balansoar sau un leagăn special pentru bebeluși pentru a face acest lucru. Suzeta îl va liniști și ea pe cel mic, cu condiția să nu îl obișnuiești cu ea, deoarece o va cere de fiecare dată atunci când plănge și nu vrei ca cel mic să devinp dependent de suzetă. Mângâie burtica micuțului pentru a calma durerea și ai grijă ca el să fie foarte confortabil în pătuț. Îl poți pune în cărucior pentru o mică plimbare care îi mai distrage atenția.

Cum putem preveni colicile
Din păcate, colicile sunt o etapă destul de naturală în viața celui mic și așa cum probabil nu îl vei putea feri toată viața de răceli, cel mai probabil nu îl vei putea feri nici de colici. Cu toate acestea, există anumite măsuri pe care le poți lua pentru a atenua durerile celui mic și pentru a-i induce o stare de confort. Pe cât posibil, evită hrănirea celui mic în grabă. Este ideal ca bebelușul să beneficieze de mese mai dese în care mănâncă mai puțin. Colicile sunt adesea cauzate și de alimentația excesivă, tocmai de aceea îți recomandăm să ai grijă la orele de mâncare ale micuțului precum și la cantitatea de lichide pe care o consumă.

Mămica trebuie să fie și ea atentă la ce mănâncă deoarece anumite alimente din dieta mamei pot cauza colici copilului. Atunci când este ora alăptării, trebuie să ai grijă ca cel mic să nu înghită aer în timp ce mănâncă deoarece acest lucru duce la balonarea bebelușului. Râgâitul după masă are și el un rol important în evitarea acestei balonări. După masă, ține copilașul pe umărul tău și masează-i ușor spatele.

De asemenea, ai foarte mare grijă cum îi schimbi alimentația celui mic. În general, trecerea la alimente mixte poate cauza probleme cu stomacul iar cel mai bine este să consulți un pediatru care îți va spune exact cum poți regla dieta copilului.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent