· articole
· intamplari

Ce teste de fertilitate sunt disponibile?jpg?width=545"/>
Simti ca ceva sta intre tine si un copil? Afla despre testele de fertilitate ce pot fi efectuate in astfel de situatii.

Testul de spermă
În aproximativ o treime din cazuri, problemele de fertilitate sunt datorate partenerului de sex masculin. Uneori, infertilitatea masculină are drept cauză lipsa spermatozoizilor viabili din lichidul seminal. De asemenea, existența spermatozoizilor care nu prezintă o mobilitate suficientă pentru a se deplasa din vagin până în tuburile falopiene pentru a fecunda ovulul (îi putem numi spermatozoizi leneși) poate duce la un eșec de concepere. Ginecologii pot programa o spermogramă (o analiză a spermei) pe care o prezintă la spital sau la clinica particulară unde se vor efectua testele. Proba poate fi recoltată acasă, într-un recipient steril, dar este mai dificil de păstrat parametrii necesari pentru rezultate cât mai precise; cele mai multe laboratoare dețin o cameră specială în care proba poate fi recoltată.

Teste de sânge pentru a verifica ovulația
Nivelurile de hormoni din sângele unei femei sunt strâns legate de ovulație, perioada lunară în care ovarele eliberează un ovul în trompele uterine. Dezechilibrele hormonale pot cauza probleme de ovulație și un test de sânge poate determina dacă acest lucru se întâmplă. Trecerea printr-o fază fără menstruație sau cu perioade neregulate sunt, de asemenea, semne de probleme de ovulație. Cea mai frecventă cauză a problemelor de ovulație este sindromul ovarului polichistic.

Testare pentru Chlamydia
Aceasta poate provoca boli inflamatorii pelviene și probleme de fertilitate. Ginecologii îți pot recomanda un test pentru Chlamydia, care poate fi detectată în urină, sânge sau secretii vaginale.

Ecografia
O scanare cu ultrasunete poate verifica ovarele femeii, uterul și trompele uterine. Pentru ecografie transvaginală, care are loc în spital, o sondă cu ultrasunete mici este plasată în vagin. Acest tip de scanare poate ajuta doctorii să verifice starea de sănătate a ovarelor și a uterului. Anumite condiții care pot afecta uterul, cum ar fi endometrioza și fibroamele pot impiedica fixarea unei sarcini. Scanarea poate verifica, de asemenea, blocajele în trompele uterine (tuburile care se conectează la ovare și uter), care pot opri călătoria spermei de-a lungul tuburilor și în uter.

Radiografia trompelor uterine
Aceasta se numește histerosalpingografie (HSG). O substanță de contrast este injectată prin colul uterin în timp ce este realizată radiografia. Colorantul va ajuta doctorii să vadă dacă există blocaje în trompele uterine. Blocajele pot impiedica trecerea fie a spermei, fie a ovulului prin tuburile falopiene și deci nu mai pot apărea sarcini.

Ce urmează?
Testele de fertilitate nu sunt 100% precise, există 20% șanse ca rezultatele să nu fie concludente și să fii nevoită să le refaci la o anumită perioadă de timp. Indiferent de rezultatul testelor, ginecologii te vor îndruma către soluții alternative. Acestea pot include trimiterea la o clinică de fertilitate pentru investigații sau tratament ulterior.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent