· articole
· intamplari

Ce trebuie sa contina trusoul bebelusuluijpg?width=545"/>
Haine? Accesorii? Paturi? Ce trebuie sa contina un trusou complet pentru bebelusi?

Atunci când afli că ești însărcinată, bucuria este copleșitoare, la fel cum te vor copleși și toate detaliile legate de cel mic. De îndată ce afli sexul copilui începi să te gândești la nume, la cum va arăta camera, la lucrurile pe care le veți face împreună și la toată nebunia ce vine odată cu cumpărăturile de hăinuțe, jucării, mobilă și alte lucruri pentru cel mic. Trusoul bebelușului este ceva la care trebuie să te gândești din timp deoarece nu mai este vreme de alergat după naștere. Cel mic va ocupa tot timpul tău liber și orele în plus le vei dedica somnului, în nici un caz cumpărăturilor. Acest trusou trebuie să conține obiecte vestimentare pentru noul născut, obiecte pentru baie, pentru înfășat dar și alte obiecte care sunt necesare pentru curățarea sau alăptarea celui mic.

Variații ale trusoului
Desigur că ceea ce intră într-un astfel de trusou depinde în primul rând de sexul copilului. Unele mame acordă multă importanță culorilor în care cel mic este îmbrăcat, dar în ultimul timp s-a renunțat la clișeul: băieții îmbrăcați in bleu si fetele în roz. După aceea, contează foarte mult greutatea cu care se naște cel mic. Un bebeluș ce cântărește 3,8 kg la naștere va avea nevoie de un body mai mare comparativ cu un copilaș de 2,5 kg. Pe măsură ce se apropie data nașterii, medicul tău îți poate oferi aceste informații utile în vederea asamblării trusoului.

Obiectele din trusou pentru baie
Îmbăierea celui mic este un proces extrem de delicat și vei avea nevoie de o cădiță specială, care să nu fie foarte adâncă. Părul celui mic are nevoie de un șampon cu ingrediente cât mai naturale, special pentru bebeluși, care este bine să nu lipsească din trusou. De asemenea, pielea lui nu va suporta parabenii prezenți în gelurile de duș pe care noi le folosim, deci este nevoie și de o soluție specială pentru baie. Ai nevoie de un prosop pufos din bumbac pentru a-l înfășa pe cel mic când îl scoți din cădiță, dar și de alte obiecte pentru igiena lui de după baie, cum ar fi o unghieră specială pentru unghiile lui sau un pieptene.

Hainele și accesoriile din trusou
Așa cum am menționat mai sus, fiecare copilaș are trusoul său personalizat și nu toți părinții optează pentru aceleași obiecte. Vom vorbi despre elementele care se regăsesc de regulă într-un trusou clasic pentru bebeluși. Primul și cel mai important element este pachetul de scutece. Aici nu putem face nici un compromis și este bine să optăm pentru scutece absorbante de calitate (există chiar varianta scutecelor refolosibile din bumbac, mult mai blânde cu pielea lor sensibilă) deoarece riscăm ca cel mic să se irite foarte tare dacă materialul nu absoarbe lichidele. Alături de scutece, poți opta sa folosești șervețele umede speciale pentru bebeluși deoarece pielea lor este mult mai sensibilă comparativ cu a noastră (cele cu alcool se exclud din start), dar este foarte potrivit să folosești doar un săpun natural și apă. De asemenea, pudrele pentru bebeluși sunt ideale pentru a preveni iritațiile posibile cauzate de scutec. Ar fi minunat dacă ați putea opta acum și pentru o geantă pentru scutece, chiar una mai mare, care să vă permită să transportați și alte lucruri necesare celui mic.

În ceea ce privește hainele , 6 body-uri sunt suficiente pentru început, sub condiția menționată anterior: trebuie să poți aproxima greutatea copilului. Pentru cap, poți cumpăra 2-3 căciulițe, neapărat din bumbac 100% natural. 6 perechi de șosete sunt suficiente deoarece cel mic mai are de așteptat până să poată merge, deci nu le va murdări prea curând. Poți, de asemenea, să achiziționezi seturi de bluze si pantaloni, deoarece atunci când îl schimbi noaptea și pantalonii sunt pătați, este mai ușor să schimbi doar partea de jos, decât să îi scoti un body pe cap bebelușului somnoros. Ar fi bine sa te pregatești de asemenea cu 2-3 pături sau scutecele din finet.

Tu ce ai mai adăuga în acest trusou?

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent